Rumlar KKTC'de Türk iradesine girmek istiyor

Girne kökenli bir grup Rum, iyi niyet göstergesi olarak KKTC'ye dönüp burada yaşamak istiyor.Rum Fileleftheros gazetesi, 15-20 kişilik grubun, bugünkü rejim altında geri dönme isteğini Güney Kıbrıs bölgesindeki sözde Girne Belediyesi aracılığıyla Rum Yöne

Rumlar KKTC'de Türk iradesine girmek istiyor


Girne kökenli bir grup Rum, iyi niyet göstergesi olarak KKTC'ye dönüp burada yaşamak istiyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, 15-20 kişilik grubun, bugünkü rejim altında geri dönme isteğini Güney Kıbrıs bölgesindeki sözde Girne Belediyesi aracılığıyla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e iletilmek üzere Rum İçişleri Bakanlığı’na mektupla bildirdiğini yazdı.

Gazete, bir grup Girnelinin, güven oluşturucu önlem olması şartıyla, Maraş’ın iade talebiyle birlikte, müzakerelerin başlamasından önce ‘iyi ortam’ oluşturulması maksadıyla KKTC'ye dönerek burada yaşamak istediklerini aktardı.

Sözde Girne Belediye Başkanı Glafkos Kariolu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Girnelilerin bugünkü rejim altında, müzakere ve talep konusu olarak, geri dönmek istediğini söyledi. Kıbrıs Türk idaresi altında da geri dönmek isteyen Rumların olduğunu kaydeden Kariolu, bu taleplerin değerlendirilmesi için konunun Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'e iletileceğini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler