Ruhsatsız firmalar ekmeğimizi çalıyor

TÜRSAB ve Turizm Müdürlüğü yetkilerine teşekkür.

Ruhsatsız firmalar ekmeğimizi çalıyor

TÜRSAB ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu’nun 1618 sayılı yasası gereği Türkiye’de seyahat acentesi olarak faaliyet göstermek isteyen ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İşletme Belgesi almayan firmalara savaş açtı. 

Ruhsatsız yolcu taşınması nedeniyle Havaalanı dolmuş durağı yönetimi ve şoför esnafı yapılan sıkı denetimler nedeniyle TÜRSAB ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Denetleme Komisyonu üyelerine teşekkür ettiler.

TÜRSAB ve Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü denetmenleri Trabzon havalimanı dolmuş durağı şoförleri denetimi yapan yetkililere denitimler sırasında baklava ikram etti.

Havaalanı Dolmuş durağı esnafı adına konuşan dolmuş durağı yöneticisi Levent Şen, hem TÜRSAB’a hem de Kültür Turizm İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek “TÜRSAB ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri bu denetimlerini sürdürmeli. Ruhsatı veya izni olmadığı halde kafile taşıyan kaçak firmalar var. İşletme belgesi olmayan firmalar turist taşımaya kalkıyor, buda bizim müşterimizin azalması demektir. Ruhsatsız firmalar aslında bizim ekmeğimizi çalıyor. Bu denetimler devam etmeli. TÜRSAB ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök denetimlerini aralıksız süreceğini belirterek, “sizde görüyorsunuz. Ruhsatsız firmalar nedeniyle burada ekmeğini kazanan şoför esnafımızda rahatsız oluyor. İzni olmadığı halde yolcu transferi yapan firmalar vergisini ödeyen şoför esnafını da zor durumda bırakıyor. Bu tür izinsiz firmalara ağır yaptırımlar uyguluyoruz. Bunun sonunu getirene kadar denetimlerimizi sürdüreceğiz. Kanuni yönden evrak eksiği olmayan acentelerin önünü açmak ve Belgesiz faaliyet gösteren kişilerin önüne geçmek için çalışmalarımız sürecek” dedi.
 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem