"Ruhsatlar kolay,denetimler sıkı olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) projelerden vize ücreti almasını ortadan kaldıran yasal düzenlemeyi savundu. TMMOB’un vize ücreti almasının yasal olmadığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, “Am

"Ruhsatlar kolay,denetimler sıkı olacak"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) projelerden vize ücreti almasını ortadan kaldıran yasal düzenlemeyi savundu.
 
TMMOB’un vize ücreti almasının yasal olmadığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, “Amacımız, modern dünyada olduğu gibi ruhsat işlemlerini basitleştirmektir. Ruhsat sürecini olabildiğince hızlandırarak, denetimleri sıkılaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
 
İstanbul Mühendisler Vakfınca düzenlenen iftar programında mimar ve mühendislerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, TMMOB'un tepki gösterdiği yasal düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bayraktar, Odaların anayasal kuruluş olduğunu, projelerini onaylatmayanın odadan atmanın mümkün olmayacağını söyledi. “Odalara verdiği sözün de 'Nisbi temsil sistemini şimdilik düşünmüyoruz’ şeklinde olduğunu belirten Bayraktar, “Biz bu dönemde odalara bir sürü yeni haklar getirdik. Vizedeki esas bizim gayemiz, modern dünyada olduğu gibi ruhsat işlemlerini basitleştirmektir, kolaylaştırmaktadır. Bizde ruhsat alana kadar 40 tane deli dumrul köprüsünden geçeceksin. Ruhsatlar kolay, denetim sıkı. Yapmamız gereken bu bizim. Maliyetler düşsün istiyoruz, denetim artsın, kalite artsın istiyoruz" dedi.
 
MESLEKTAŞLARIMI KORUMAK BENİM GÖREVİM
 
Mühendislerin meslek bilgisinin yanı sıra hayat standartlarının da artırılması gerektiğini söyleyen Bayraktar, şunları söyledi:
 
"Dünyanın en gelişmiş ülkesindeki ileri teknolojiyi ülkemize getirmek, onu fiile geçirmek, projeyi iyi okumak ve kaliteli malzeme üretmek nasıl olur, odalarımız bunları yapsın. Odaları bu boyuta çekmek istiyoruz. Odadan vize yapacaksın, harç ödeyeceksin. Yok arkadaş öyle şey. Defalarca yönetmelik yaptım, genelge yayımladım. Elimizde 7-8 tana mahkeme kararı var. 'Odalar vize yapamaz' diye karar var. Kendisi yönetmelik yapıyor, vize getirmeyene büro tescil belgesi, mühendislik-mimarlık belgesi vermiyor. En son kanun yaptık, herkes bana hücum etti. Meslektaşlarımı korumak benim görevim. Niye para alıyorsun? Aidatını al, aidatını vermeyenin hizmet yapmasını engelle. Şimdi beni disiplin kuruluna verdiler, odadan atmak için soruşturuyorlar. Bırakın, benle ne uğraşıyorsunuz. Bizim yaptığımız kötü bir şey yok”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem