Romanya’daki yangında ölen Türk gence veda

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Başbakan Victor Ponta'nın istifasına yol açan gece kulübü faciasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ayberk Mancı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.İzmir Ekonomi Üniversitesi

Romanya’daki yangında ölen Türk gence veda

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Başbakan Victor Ponta'nın istifasına yol açan gece kulübü faciasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ayberk Mancı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ayberk Mancı, Erasmus Programı kapsamında yaklaşık iki ay önce eğitim görmek üzere Romanya'ya gitti. Mancı, geçen 30 Ekim gecesi Bükreş'te bir gece kulübünde çıkan 43 kişinin öldüğü yangında ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Ayberk Mancı, bir ay süren yaşam savaşını kaybetti. Mancı'nın cenazesi Bükreş'ten ailesi tarafından gece saatlerinde İzmir'e getirildi. Evin önünde baş sağlığı dileklerini kabul eden anne Gülten Mancı, oğlunun montunu kucağında taşıdı. Mancı'nın okuldan arkadaşları aileyi yalnız bırakmadı. Mancı'nın arkadaşları, acılı anne Gülten Mancı'ya sarılıp gözyaşı döktü.

Ayberk Mancı'nın cenazesi, Karşıyaka Örnekköy semtindeki evinin önüne son kez getirildi. Cenazenin getirilmesi ile ağıt sesleri daha da yükseldi. Oğlunun tabutu başına giden Gülten Mancı oğlunun en sevdiği çorba tavuk çorbasını yapamadığını söyleyip, "Ne yaptın sen bize oğlum. Sen kalk ben yatayım. Sana bir can lazımdı. Baban sana can alacaktı satılmadı oğlum. Baban sana her şeyi yaptı bir can satılmadı oğlum. Direndin oğlum biraz daha direnseydin annem. Gene kalkar mısın, gene duyar mısın aşk bahçem. Ahh Ayberk sen bize dayanamadın ondan mı gittin annem. Biz dayanırız kardeşin Kutay'a ne diyeceğiz oğlum. Siz ölürseniz, sizin mezarınız kayınca düzeltemem demiştin ondan mı yaptın? Bak ben seni babaannenin üstüne gömüyorum. Toprağın kayarsa biz düzelteceğiz artık toprağını" diyerek ağladı.

Baba Ömer Mancı da oğlunun tabutu başında bir süre zor ayakta durabildikten sonra yere oturup ağladı. Fenerbahçe aşığı olan Ayberk Mancı'nın tabutunun üzerine Fenerbahçe forması ve Türk Milli takımının ay yıldızlı forması koyuldu. Ayberk Mancı evinin önünden son kez ailesi, yakınları, arkadaşları tarafından gözyaşları arasında uğurlandı. Ayberk Mancı, ikindi namazının ardından Moda Tekstil Konfeksiyon Çarşısı (MTK) Camisinde kılınacak cenaze namazından sonra Balçova mezarlığında toprağa verildi.

BAŞBAKAN OLAY SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

Öte yandan Romanya Başbakanı Victor Ponta, başkent Bükreş'te 43 kişinin ölümüne neden olan gece kulübü yangını sonrası istifa etmişti.

Romanya’daki yangında ölen Türk gence veda

Romanya’daki yangında ölen Türk gence veda

Romanya’daki yangında ölen Türk gence veda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem