Rober Hatemo'yu öldüreceklerdi!

Birinci ''Ergenekon'' davasında, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının sanıklarının sorgu ve savunmalarının alınmasına devam edildi. Davanın bugünkü bölümünde hakim, sanık Bedirhan Şinal'a Rober Hatemo suikast planını sordu.İstanbul 1

Rober Hatemo'yu öldüreceklerdi!

Birinci ''Ergenekon'' davasında, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının sanıklarının sorgu ve savunmalarının alınmasına devam edildi. Davanın bugünkü bölümünde hakim, sanık Bedirhan Şinal'a Rober Hatemo suikast planını sordu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanıklarından Seyhun Zayim'e savcı Nihat Taşkın, şarkıcı Rober Hatemo'ya yönelik suikast planı iddialarına ilişkin açıklama getirmesini istedi.

Hatemo'yu öldürmesi konusunda tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal'e talimat verdiği iddiasının doğru olmadığını söyleyen Zayim, ''Bedirhan Şinal, eşimle birlikte Bayrampaşa Cezaevinde beni ziyarete gelmişti. Annesi ve babası olmadığı için Şinal'e ben bakıyordum. Cezaevindeki görüşmemizde bana 'Rober Hatemo'nun İstiklal Marşı'nı efemine bir tavırla okuduğunu' söyledi. Ben de kendisine 'böyle kişilere itibar etmemesini' söyledim. Başka bir şey söylemedim. İddiaları, Şinal kendisi kurguluyor'' dedi.

"BÖYLE OLSAYDI HATEMO'YU ÖLDÜRTÜRDÜM"
Duruşmada söz alan Bedirhan Şinal ise böyle bir olayın aralarında konuşulmadığını ifade ederek, ''Bu olay konuşulmuş olsaydı Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığım gibi 2-3 çocuk gönderir, Rober Hatemo'yu da vurdururdum'' diye konuştu.

Zayim'in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından aynı olayın tutuklu sanıklarından Bora Ballı savunmasını yaptı.

BALLI İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Hakkındaki iddiaların asılsız ve iftira olduğunu belirten Ballı, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması olayını gazetelerden öğrendiğini, olayla yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Molotofkokteyli atıldığı tarihte başka suçtan cezaevinde olduğunu ifade eden Ballı, yazar Orhan Pamuk'a ve İlhan Selçuk'a düzenleneceği iddia edilen suikastlarla ilgisinin de olmadığını belirtti.

Savunmasını tamamlayan Bora Ballı hakkındaki suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi.

Çapraz sorgusu sırasında savcı Nihat Taşkın'ın, ''Şinal'e suç işlemesi için talebin oldu mu?'' şeklindeki sorusuna ise Ballı ''Kesinlikle hayır'' yanıtını verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, emniyette sorulan ''Sedat Peker ile ilişkinin ortaya çıkmaması için mi İlhan Selçuk öldürtülmek istendi?'' sorusunu hatırlattı. Ballı da, İlhan Selçuk'u tanımadığını belirterek, ''İlhan Selçuk ile Attila İlhan'ı karıştıran birisiyim'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler