Rize'de grev sürüyor! Kurban kestiler

Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 bakır maden işçileri, grevin sekizinci gününde kurban keserek grevlerini sürdürdü.      Çayeli Bakır İşletmeleri ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası yetkilileri dün gece bir araya gelerek yakla

Rize'de grev sürüyor! Kurban kestiler
Rize'de faaliyetini sürdüren Çayeli Bakır İşletmeleri'nde 320 bakır maden işçileri, grevin sekizinci gününde kurban keserek grevlerini sürdürdü.   
 
Çayeli Bakır İşletmeleri ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası yetkilileri dün gece bir araya gelerek yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda uzlaşma sağlanamayınca grev yapan işçiler bugün kurban keserek greve devam etti. 
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin, Çayeli Bakır İşletmeleri güvenlik bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, grevin sekizinci gününü yaşadıklarını belirterek, "Bugün arkadaşlarımız bir kurban kestiler" dedi.
 
Arkadaşlarının mücadele gücünün katlanarak devam ettiğini ifade eden Gültekin, "Bu süre içerisinde yöredeki insanlarımız ve STK temsilcileri destek mesajları alıyoruz. Bizi çadırda ziyaret ediyorlar. Yanımızda olduklarını her zaman ifade ediyorlar. Onlardan aldığımız güçle mücadelemizi sonuçlana kadar devam ettireceğiz" diye konuştu.
 
20151106aw570250_01.jpg
 
Gültekin, iş verenle bir görüşme yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
 
"Bu zamana kadar sıfır zam konusunda bir ısrarcılık vardı. Bu direncin biraz kırıldığını gördük. Cüzi miktarlarla bir takım artış teklifleri alındı.  Bu bizim beklentimizi karşılayacak teklifler değildi. Mücadelemizi, beklentilerimizi karşılayacak teklifleri alana kadar devam edeceğiz. Bunda kararlıyız. Bütün arkadaşlarla süreci birlikte değerlendiriyoruz. Birlikte karar veriyoruz. Bu aldığımız kararı da en güzel şekilde uyguluyoruz. Sürecimiz bir şenlik havasında geçiyor. Niyetimiz bu işi biz arzuladığımız şekilde bitirmek. Çalışmak istiyoruz. Grevin de uzun sürmesini de istemiyoruz. Bir an önce bu yöremizde bu işletmenin üretime geçmesi istiyoruz. Yöreye ekonomik olarak büyük bir katkı sağladığını da biliyoruz. Bir haftadır bu iş yerinde üretim durdu. Yörede yavaş yavaş sıkıntıların başlayacağını da görüyoruz."
 
20151106aw570250_02.jpg
 
İşverenin aldığı lokavt kararını 9 Kasım'da uygulayacağını ifade eden Gültekin, şöyle dedi:
 
"Lokavt kararı burada uygulanacak. Bu kararın uygulanması da bölge insanı açısından doğru bir şey değil. Çayeli Bakır İşletmelerinde çalışan 320 işçimizle grevdeyiz. 9 Kasım'da nöbetçi olan işçilerin haricinde Çayeli Bakır İşletmelerinde sendika üyesi olmayan bütün çalışanlarında artık işsiz kalacağını yörede herkes biliyor. Yöredeki sıkıntı bugün bulunduğumuz durumdan da daha fazla artarak devam edecektir. Büyük bir sıkıntıya sebep olacaktır." 
 
Açıklamanın ardından grev çadırında nöbet tutan işçiler, tulum eşliğinde horon oynadı.
 
20151106aw570250_03.jpg
 
20151106aw570250_04.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem