Rize'de ilginç görüntü: Viyadük bakın nereden geçiyor

Rize'de çevre yolu için yapılan viyadük bakın nerede geçiyor.

Rize'de ilginç görüntü: Viyadük bakın nereden geçiyor

Rize’de inşaatı devam eden Güney Çevre Yolu'na ait viyadük, yolun geçeceği güzergah üzerinde bulunan okulun bahçesinden geçince okulun iki katı yol seviyesinin altında kaldı. 

Rize merkeze bağlı Paşakuyu Mahallesi’nde bulunan İmam Hatip Ortaokulu’nun iki katı yapımı süren Güney Çevre Yolu Projesi’nde bulunan viyadük nedeniyle yol seviyesinin altında kaldı. Okulun bahçesine rastlayan viyadükün öğrenciler için de tehlike arz edeceğinden korkuluyor.

Öte yandan mahalle muhtarı başta olmak üzere hiç kimsenin okulun akıbeti konusunda bilgi sahibi değilken, veliler için ise başlamasına sayılı günler kalan 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının okul için geç başlayıp başlamayacağından endişe ediyor. 



VELİLER DURUMDAN ŞİKAYETÇİ 

Okulun bahçesinden geçen viyadüğe anlam veremediğini dile getiren mahalle sakini Doğancan İlek “Hangi mantığa sığıyor anlayamadım. Okulun duvarlarını yıkmışsın, altta öğrenci ders işleyecek, yukarıdan araba geçecek bu hangi amaç, hangi akıl. Öğrenci burada top oynayacak araba üzerinden geçecek. Öğrenciler mağduriyet yaşar. Ders işleyecekler yukarıdan sürücü kornaya basacak. Çocuk ders mi işlesin araçları mı seyretsin. Güney Çevre Yolu’nu bizde destekliyoruz ama bu şekilde olmaz” dedi.

Okulun başka bir yere taşınacağını ve öğrencilerin mağduriyet yaşamayacağını dile getiren bir başka mahalle sakini Sami Yılmaz ise “Öğrenciler mağduriyet yaşamaz. Devlet öğrenciye mağduriyet yaşatmaz” diye konuştu.



MİLLİ EĞİTİM ÇARESİZ

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ise "Biz gerekli girişimleri yaptık. Fakat Karayolları 'Başka çare yok, bu yol buradan geçecek' dedi. Biz de bu konudan rahatsızız. Bir sınıfımız önü yoldan ötürü tamamen kapanmış durumda. Yüksek ses olacağı için de öğrenciler ders işlemekte zorluk çekebilir. Çözüm bulma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem