Reyhanlı'daki patlamayı "İtiraf ettiler"

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırıların "El Muhaberat" adlı örgüt ile bağlantılı

Reyhanlı'daki patlamayı "İtiraf ettiler"

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırıların "El Muhaberat" adlı örgüt ile bağlantılı olduğunu açıkladı. Güler, "İsmini ve eylemlerini bildiğimiz bir örgüt" dedi.
 
Toplantıda ilk Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay açıklama yaptı. İşte Atalay’ın açıklamaları:
 
“Hayatını kaybedenlerin 38’nin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35'i Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu.”
 
Beşir Atalay'ın ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin şunları söyledi: "Bu alçak tertibi hazırlayanların bir maksadı vardı. O maksat da Hatay’daki huzuru sabote etmek. Misafirlerimizle halkımızı karşı karşıya getirerek huzuru bozmak. Yapmamız gereken bombayı patlatanların amacına hizmet etmemek için ferasetle davranmak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem