Reşat Altay talimatla ifade verecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ile polis başmüfetti

Reşat Altay talimatla ifade verecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ile polis başmüfettişi Levent Yarımel'in ifadeleri talimatla alınacak.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda, Hrant Dink'in İstanbul'da öldürülmesinin ardından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma görevlilerinin olayda herhangi bir ihmalleri olup olmadığı konusundaki soruşturmayı genişleten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin isteği doğrultusunda harekete geçti. Başsavcılık, mahkemenin, ayrıntılı beyanlarının alınmasını istediği dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ile polis başmüfettişi Levent Yarımel'in talimatla ifadelerinin alınması için bulundukları adreslerdeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı yazdı.

Buna göre, Trabzon'da bulunmadıkları öğrenilen Altay ve Yarımel'in ifadesi, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının isteği doğrultusunda, oturdukları ildeki Başsavcılıkça alınacak.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın talimatla ifadesinin alınması için de bulunduğu ildeki Başsavcılığa yazı yazacağı belirtildi.

 

 

 

 

Bir süre önce ''Uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''Suç örgütüne üye olmak'' iddiasıyla 22 sanıkla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava kapsamında tahliye edilen Emin Arslan'ın önceki adresinin değiştiği, bu nedenle Arslan'ın yeni adresinin tespitine çalışıldığı belirtildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının Arslan'ın yeni adresinin tespit edilmesinin ardından talimatla ifadesinin alınması için adresinin yer aldığı ildeki Başsavcılığa da yazı yazacağı öğrenildi.

    

DİNK AİLESİ, BAŞSAVCILIĞA DİLEKÇE GÖNDERDİ

Başsavcılık yetkilileri, Arslan, Altay ve Yarımel'in ifadelerinin ''şüpheli'' olarak değil, ''ifade sahibi'' olarak alınacağını belirterek, Rize Ağır Ceza Mahkemesinin istediği bu ve benzeri işlemlerinin yapılması sonrası soruşturma dosyasının, daha önce verdikleri ''kovuşturmaya yer olmadığı''na dair kararın kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde bir karar alınması için yeniden aynı mahkemeye gönderileceğini ifade ettiler.

 

Yetkililer, Dink ailesinin kendilerine bir dilekçe göndererek, Arslan, Altay ve Yarımel'den bazı hususların sorulmasını istediğini ifade ederek, ailenin istediği hususların da bu kişilere sorulacağını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler