Recep İvedik mi, Polat mı?

Soru ne yazık ki bu kadar basit. Çok daha derinlikli, uzun uzun durduğum yeri anlatmak zorunda kaldığım sofistike bir yazı yazmak isterdim ama soru da cevabı da bize göre gayet net. Ancak Kültür Bakanlığı öyle düşünmüyor. insanları güldürmek için çekilen

Recep İvedik mi, Polat mı?

Soru ne yazık ki bu kadar basit. Çok daha derinlikli, uzun uzun durduğum yeri anlatmak zorunda kaldığım sofistike bir yazı yazmak isterdim ama soru da cevabı da bize göre gayet net.

Ancak Kültür Bakanlığı öyle düşünmüyor. insanları güldürmek için çekilen ve bunu da çok iyi başardığını her versiyonunda sinema salonlarını dolduran milyonlarca insandan anladığımız Recep ivedik, Kültür Bakanlığı’na göre Polat Alemdar isimli eli silahlı, kendini devletin üzerinde gören, canı kaç kişiyi öldürmek isterse rakamdan tam emin olmadan tetiğe yüklenen kahramandan daha tehlikeli.

Çünkü Polat Alemdar’ın filmi 13 ve üzeri izleyici için izin almış. Oysa Recep ivedik 2 vizyona girdiğinde günlerce tartışılmıştı ve Ertuğrul Günay 7 yaş sınırı ile giren Recep ivedik 2’nin sınırını 13’e çıkarttırmış. Ancak bununla tatmin olmamış ve yaş sınırının 18’e yükseltilmesi gerektiği yönünde ısrarlı açıklamalar yapmıştı. Kocaman göbeğini hoplata hoplata komik durumlar yaratan ivedik, görünüşe göre Polat Alemdar’dan daha tehlikeli.

Ama bu hakikaten çok ironik. ve ülkemizde net bir doğru olmadığının ispatı bu durum. Almanya’da 18 yaş sınırı ile yayınlanacak olan ve izleyenlerin “Filistin’de bile bu kadar adam ölmemiştir” dediği, başrolünde oynayan oyuncunun filmi “israil’e özür dilettik” şeklinde ilginç bir gerçeklik algısı saptırmasıyla anlattığı film 13 yaş üstü çocuklara açık.

Filmlere konulan bu kısıtlamalar çocukları cinsellikten, galiz küfürlerden ve en önemlisi şiddetten korumak için konuluyor. Şiddeti fragmandan taşan ve insanların manevi duygularını kullanarak gişe yapmak konusunda hiçbir sınır tanımayan filmden çocuklarımızı korumayacaksak 18-24 yaşına gelmiş yetişkinleri niye yasaklara boğuyoruz anlamam imkânsız...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler