Ravza Kavakçı ablası Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile Meclis'e geldi

Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı, TBMM'deki yemin törenine, ablası Merve kavakçı'nın 16 yıl önce takarak Meclis'e geldiği başörtüsüyle geldi. 16 yıl önce Meclis'te başta Bülent Ecevit ve bazı partililer tarafından, başörtüsü ile yemin törenine geld

Ravza Kavakçı ablası Merve Kavakçı'nın başörtüsü ile Meclis'e geldi
Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı, TBMM'deki yemin törenine, ablası Merve kavakçı'nın 16 yıl önce takarak Meclis'e geldiği başörtüsüyle geldi.
 
16 yıl önce Meclis'te başta Bülent Ecevit ve bazı partililer tarafından, başörtüsü ile yemin törenine geldiği için yoğun tepki gösterilen Merve Kavakçı'nın kardeşi, İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı, Meclis'e ablasının başörtüsünün benzeriyle geldi. Ravza Kavakçı, bugün yemin ederek resmen milletvekili olacak.
 
 
Ravza Kavakçı'nın yemin töreninde giydiği kıyafeti, ABD'de yaşayan kız kardeşi Elif Kavakçı tasarladı. Elif Kavakçı, kıyafetle ilgili Instagram'da paylaştığı notta, "Kıyafet deyip geçmemek lazım. Kıyafetler derin anlamlar taşırlar. Tarih ikinci kez yazılmıştır. 2 Mayıs 1999'da ablam Merve Kavakçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçilip giren ilk başörtülü kadın olarak tarihe geçti. Ama ne yazık ki; yeminini yapamadan Meclis'ten çıkarıldı ve milletvekililiği haklarını alamayan tek vekil oldu. İlk ve tek başörtülü milletvekili olarak onun dimdik duruşu neredeyse hayatına maal olacaktı. Onun o gün Meclis'te giydiği kıyafet ve örttüğü başörtüsü ise bir efsane oldu. Bugün 23 Haziran 2015, 16 sene sonra yine siyasette aktif olan ikinci ablam #RavzaKavakçı Meclis'te Allah izin verirse yemin edecek. Ravza'nın yemin töreni için giyeceği kıyafeti, 1999'da Merve için tasarladığımız kıyafetten ilham alarak hazırladık" dedi.
2-151.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler