Ramazan umresi için bekleyenlere kötü haber!

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kâbe genişletme çalışmaları nedeniyle tavaf yapılan alanın daraldığı ve bu gerekçeyle Ramazan umresi için ziyaretçi kotasının azaltılacağı belirtildi.Ülke Haber'in haberine göre; Uygulamadan en

Ramazan umresi için bekleyenlere kötü haber!

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kâbe genişletme çalışmaları nedeniyle tavaf yapılan alanın daraldığı ve bu gerekçeyle Ramazan umresi için ziyaretçi kotasının azaltılacağı belirtildi.

Ülke Haber'in haberine göre; Uygulamadan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Türkiye'ye verilen 25.000 kişilik kota, çok sayıda vatandaşın ve umre organizasyonu düzenleyen firmanın mağdur olmasına neden oldu. Önceki yıllarda hac için uygulanan kotadan etkilenen ve son beş yıldır kota konusunda sürekli mağdur olan Türkiye, bu kez umre kotasının azalması durumu ile karşı karşıya kaldı. 

Umre organizasyonu düzenleyen firmaların yetkilileri, Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile müzakerelerde bulunarak problemi çözmeye çalışıyor. Ancak henüz sonuç alınamamış olması, otel ve uçak kiralamalarını önceden yapmış olan bu firmalar için büyük bir maddi problemi de beraberinde getiriyor. 

Bu gelişmeyle birlikte Ramazan umresi için tur firmalarına başvuran vatandaşların da, kotaya takılma tehlikesi ile karşı karşıya oldukları öngörülüyor. Kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmek için bekleyen vatandaşları hayal kırıklığına uğratan bu durum, eğer çözüme kavuşturulamazsa bir çok vatandaşı hayallerini ertelemek zorunda bırakacak. 

Hac ve Umre için uygulanan kota konusunda Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile uzun süredir müzakere halinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, henüz bu görüşmelerden sonuç alamadı. Birçok vatandaşın hac ve umre ibadeti için uygulanan kontenjana takılması, Türkiye'ye verilen kotanın artırılması zorunluluğunu doğuruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem