Ramazan davulu Yasaklansın

 Trabzon’da Mübarek Ramazan  ayının simgelerinden olan Ramazan davulu  çalınmasına sınırlama getirilmesi  yada tamamen kaldırılması isteniyor.  Ordu ‘da Ramazan ayı içersinde davul çalınmasına yasaklama getirildi. İstanbul'da ise 7 ilçeKadıköy,  Beyoğlu,

Ramazan davulu Yasaklansın

 

Trabzon’da Mübarek Ramazan  ayının simgelerinden olan Ramazan davulu  çalınmasına sınırlama getirilmesi  yada tamamen kaldırılması isteniyor.  Ordu ‘da Ramazan ayı içersinde davul çalınmasına yasaklama getirildi. İstanbul'da ise 7 ilçe

Kadıköy,  Beyoğlu, Sarıyer, Pendik, Sultanbeyli, Esenler ve Eyüp'te ramazan davulu çalınmayacak. Ordu ve İstanbul'un 7 ilçesinde Sahur'da  Ramazan davulu çalınmasına kısıtlama getirilmesinin ardından Trabzon'da da vatandaşlar 'da aynı uygulamanın Trabzon'da yapılmasını istiyor

 

 

  

 

Konu hakkında Trabzon belediyesi ve Trabzon valiliğine dilekçe veren  vatandaşlar Ramazan ayında sokaklarda davul çalınmasına sınırlama getirilmesini istiyor.

 

Vatandaşlar Trabzon Belediyesi ve valiliğine verdikleri dilekçeleri basın kuruluşlarına da iletmeye başladı

 

İŞTE O DİLEKÇELERDEN BİRİ

Yaklaşmakta olan Ramazan Şerifin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ederek başlamak istiyorum. Ramazan Ayının ritüellerinden olan savur vaktinde davul çalma işini eğil olmayan kişiler tarafından yapılması adeta psikolojik sinir harbine dönüşmüş durumda.

 

Gecenin Bir vaktinde maç davulu çalar gibi sözüm ona ramazan manisi adı altında narların atılarak site içlerine  apartman altlarına kadar girilmesi bu işin rant uğruna bu kadar yozlaştırılması ramazanı şerifin uhrevi yatıyla da örtüşmemektedir.

 

Hasta ,Yaşlı ve bebeklerin gecenin bir vaktinde uykularında uyandırılmalarına kimsenin hangi suretle olursa olsun haklarının olmadığını düşünüyorum.

 

Kaldı ki gelişen teknolojiyle birlikte insanların sahura kalkabileceği çeşitli teknolojiler var. Ordu Belediyesinin almış olduğu ramazanda davul çalınmasının yasaklanması kararının şehrimizde de alınması arz ve talep ediyorum.

Bu İşkenceden bizi kurtarın sayın Başkan…

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem