PYD’ye ağır darbe! 75 ölü

Suriyeli muhalif Nureddin el Zenki Hareketine bağlı birliklerin, Halep'te terör örgütü PYD ve rejim askerlerini püskürterek, aralarında İran, Hizbullah, Afgan milislerinin de bulunduğu 75 kişiyi öldürdüğü bildirildi.   Nureddin Zenki Hareketinden yapılan

PYD’ye ağır darbe! 75 ölü
Suriyeli muhalif Nureddin el Zenki Hareketine bağlı birliklerin, Halep'te terör örgütü PYD ve rejim askerlerini püskürterek, aralarında İran, Hizbullah, Afgan milislerinin de bulunduğu 75 kişiyi öldürdüğü bildirildi.
 
Nureddin Zenki Hareketinden yapılan yazılı açıklamada,  Esed güçleri  ile PYD güçlerinin, Halep'in kuzeyinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Şeyh  Akil köyüne ortak operasyon düzenlediği belirtildi.
 
Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Şeyh Akil köyüne saldıran PYD ve  rejim güçlerinin geri püskürtüldüğüne işaret edilen açıklamada, aralarında İran,  Hizbullah ve Afgan milislerin de bulunduğu 75 askerin öldürüldüğü aktarıldı.
 
Köy çevresinde rejime ait T72 bir tankla iki askeri aracın imha  edildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu çatışmalarda Afganistanlı bir  milisin esir alındığı ve bölgedeki çatışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler