Putin'den flaş karar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. Putin, görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir v

Putin'den flaş karar!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. Putin, görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi. Putin, "Savunma Bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye'den çekilmesini emrediyorum" dedi.
 
SURİYE'DEKİ RUS HAVA GÜÇLERİNİN YARINDAN İTİBAREN GERİ ÇEKİLMESİNİ EMRETTİ
 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Putin, Suriye'deki Rus güçlerinin barış süreci için gereken koşulları yarattığını belirtti. Putin, "Savunma Bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye'den çekilmesini emrediyorum" dedi.
 
BU KONUDA ESAD'I DA BİLGİLENDİRDİ
 
Kremlin Sözcüsü, Rus liderin Suriye'deki askerlerin geri çekilmesi konusunda Devlet Başkanı Beşar Esad'ı da bilgilendirdiğini aktardı. Telefonda görüşen Putin ve Esad'ın ateşkesin ülkede dökülen kanın azalmasına yardımcı olduğu konusunda hemfikir olduğu belirtilirken, iki liderin insani koşullar noktasındaki ilerlemeden de memnun olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem