Putin ziyaretini erteledi

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15 Ekim'de yapılacak Türkiye ziyareti Kasım ayına ertelendi. Türkiye-Rusya Stratejik İşbirliği toplantısı için 15 Ekim’de İstanbul’a gelmesi planlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ziyaretini erteledi. Önce

Putin ziyaretini erteledi

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15 Ekim'de yapılacak Türkiye ziyareti Kasım ayına ertelendi.
 
Türkiye-Rusya Stratejik İşbirliği toplantısı için 15 Ekim’de İstanbul’a gelmesi planlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ziyaretini erteledi.
 
Önceki gün Başbakan Tayip Erdoğan’ı arayan Putin, Ekim ayında kendi iç meseleleri nedeniyle programının çok yoğunlaştığını ve uygunsa programın Kasım ayına ertelenmesini rica etti.
 
Talebi olumlu karşılayan Erdoğan, yeni bir tarih belirlenip kendilerine iletileceğini ifade etti.
 
ÜZÜLDÜM
İkilinin telefon konuşmasında Suriye’deki iç savaş ve Türkiye’ye yansımaları da gündeme geldi. Putin, Erdoğan’a Akçakale’de hayatını kaybeden vatandaşlar için duyduğu üzüntüyü dile getirerek taziyelerini iletti.
 
DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
Başbakan Erdoğan da 7 Ekim’de 60 yaşına giren Putin’in doğum gününü kutladı. Türkiye ve Rusya arasındaki stratejik işbirliğinden duydukları memnuniyetlerini dile getiren iki lider Kasım ayında görüşme dileğiyle görüşmeye sonlandırdı.
 
KREMLİN SESSİZ
Kremlin Sarayı ziyaretin ertelenmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.
 
Moskova’da görev yapan Türk diplomatlar ise Türkiye-Rusya Stratejik İşbirliği toplantısının 14-15 Ekim’de yapılmasının şart olmadığını belirtti.
 
Önceden söylenen ziyaret tarihinin resmi bildiriyle duyurulmadığını da kaydeden diplomatlar, “Toplantının illa 15 Ekim tarihinde yapılması şart değildir. 2012 yılı sonuna kadar muhakkak yapılacaktır” dedi.
 
SURİYE MESELESİ Mİ?
Diğer taraftan Putin ile Erdoğan’ın buluşmasına Suriye ile Türkiye arasındaki gelişmelerin bir rol oynamış olabileceği işareti de geldi.
 
Moskova’da ilginç bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Türkiye ve Suriye sınır bölgesinde meydana gelen son hadiselerin ardından krizin daha da genişlememesi için muhakkak aralarında direk temas kurmalı. Bu tür durumlarda ihtilaflı taraflar arasında direk temastan daha iyi bir yöntem yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem