Putin'den Türk halkına 15 Temmuz mesajı!

"Türk halkını tebrik ediyorum"

Putin'den Türk halkına 15 Temmuz mesajı!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dünya Enerji Zirvesi'nde konuştu. Putin, burada darbe girişimini hatırlatarak "Türk halkını tebrik ediyorum." dedi

"İNSANLIK YEŞİL ENERJİYE GİDİYOR"

Putin'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Enerjiye en yoksulların erişimini sağlamalıyız. Petrol ürünleri çağının sona ermekte olduğunu söylemek için gerçek bir sebep yok. İnsanllık yeşil enerjiye gidiyor. Petrol ve doğalgaz üretimi de artıyor. Dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz alımına yönelik ilgi artacak. 2020 yılını kadar petrol tüketimi yüzde 26 olacak.

"TÜRK AKIMI'NI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Aşırı petrol üretimi nedeniyle fiyatlar düştü. Petrol çıkartılması sabit hale getirilmeli. Serbest ticaret ve adil rekabetten yanayız. Enerji kısıtlaması kabul edilemez. Enerji sevkiyatı açısından güvenilir olacağız.

Son zamanda moda haline gelen tek taraflı yaptırımlar kabul edilemez. Bu bizi iyi bir sonuca getirmiyor. Bazı ülkeler iş adamlarına avantajlı teklifleri kapatın talimatı veriyor. Bu tür hareketler enerjiye ve küresel ekonomiye istikrar sağlamıyor. Biz yeni kaynakların keşif ve aramasına yatırım yapıyoruz, zor koşullarda olsa bile çıkarmaya da yatırım yapıyoruz. Türk Akımı'nı da gerçekleştirmek istiyoruz.

"TÜRK HALKINI TEBRİK EDİYORUM"

Bu arada darbe girişimi de hatırlatan Putin, "Türk halkını tebrik ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler