Psikolojileri bozuldu

 AFYONKARAHİSAR'da 25 askerin şehit düştüğü patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nın hemen yanında bulunan Ataköy Mahallesi'nde oturan vatandaşların psikolojisi bozuldu.Patlama sonrasından antidepresan ilaçların kullanılmaya baş

Psikolojileri bozuldu

 AFYONKARAHİSAR'da 25 askerin şehit düştüğü patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nın hemen yanında bulunan Ataköy Mahallesi'nde oturan vatandaşların psikolojisi bozuldu.

Patlama sonrasından antidepresan ilaçların kullanılmaya başlandığı mahallede 10'u aşkın kişi sağlık kuruluşlarına başvurdu.

 

Türkiye'yi yasa boğan 500'üncü İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamanın ardından bölgede askeri savcılık tarafından incelemeler sürüyor. Patlamadan yaralı kurtulan askerler taburcu edildikten sonra bugün de savcıya olay yerinden ifade vermeye devam etti. Patlama sonrası el bombalarının bulunduğu deponun altında 7 metrelik çukurluk oluştuğu belirtildi.

 

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GELDİ

 

Bölgede bomba arama çalışmaları da halen devam ediyor. Kışla içinde bomba imha ekipleri, özel kıyafetleriyle el bombası aradı. Bomba arama ekipleri kışla içinde olduğu kadar kışla dışında da vatandaşlardan gelen ihbar ve talep doğrultusunda evleri, bahçeleri arıyor. Aramalar, herhangi bir patlama riskine karşı el yordamıyla yapılıyor. Ankara'dan gelen özel ekiplerin de katıldığı çalışmada, toplanan el bombaları kutularda muhafaza edilerek güvenli bölgeye taşındı. Patlamanın yakınında bulunan Kışlacık Köyü'nde de araziye dağılan çok sayıda el bombası temizlendi. Jandarma, çalışmaların sürdürüldüğü Kışlacık Köyü'ne köylülerin dışında girişlere izin vermiyor.

 

TUTANAK İMZALATILDI

 

Kışlacık Köyü ve Ataköy Mahallesi'nde polis ekipleri de vatandaşları bomba tehlikesine karşı uyarmaya devam ediyor. Ekipler, yaptıkları uyarıların ardından görüştüğü vatandaşlara, patlamanın şiddetinin anlatıldığı, evinde, bahçesinde, boş arazisinde uzman ekiplerce arama yapıldığı, bulunan mühimmatın ekiplerce toplandığı bilgilerinin yer aldığı tutanağı imzalatıyor.

 

TUTANAKTA NELER YAZIYOR?

 

Emniyet ekiplerinin mahalle sakinlerine imzalattığı tutanakta şu ifadeler yer aldı:

 

"5 Eylül 2012 günü saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar merkez Ataköy Mahallesi'nde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlama sonucu patlamanın olduğu depo içerisindeki bir çok mühimmat (el bombası, top ve havan mermisi vs.) yerleşim birimlerine, bahçelere, tarlalara dağıldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Ataköy Mahallesi'nde bulunan evimde, bahçemde, tarlamda, çevremde bulunan boş arazide, ahırımda uzman ekiplerce arama yapılmış, bulunan mühimmat uzmanlarca toplanmıştır. Bundan sonra bu tip bir cisim görmem durumunda herhangi bir müdahalede bulunmayarak, ev halkını oradan uzaklaştırıp '155 Polis İmdat' telefonunu arayacağıma dair; Bu tutanak tarafımızdan tanzimle altı birlikte imza altına alınmıştır."

 

SAĞLIKLARI BOZULDU

 

Diğer yandan patlamanın yaşandığı Ataköy'de, vatandaşların ruh sağlıklarının da bozulmaya başladığı kaydedildi. 3 bin 500 kişinin yaşadığı Ataköy'de vatandaşlar tarafından antidepresan ilaçların kullanılmaya başladığı belirtilirken, 10'u aşkın vatandaşın psikolojik bozukluk, uyuyamama, iştah kapanıklığı, endişe gibi sebeplerle çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi. 

 

3- 4 YIL SONRA ORTAYA ÇIKABİLİR

 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgede kaba temizlik yapıldığını ve ekiplerin titiz bir şekilde bomba arama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Her ne kadar arama yapılsa da el bombaları toprak ya da otların arasında görülmeyebilir. Bu bombalara 3- 4 yıl sonra da rastlamak mümkün. Bu yüzden vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları gerekiyor. Mühimmat görenler mutlaka bölgeden uzaklaşarak polise durumu bildirsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler