Provokatör papaz yine Kuran yaktı

Jones ve 20 kadar destekçisi Florida'da Gainesville bölgesindeki bir kilisesede Kuran ve Hz. Muhammed'i temsil eden bir imgeyi yaktı.Görüntüler, 'Amerika şimdi ayağa kalkı' grubu tarafından Youtube'a yüklendi. ABD Savunma Bakanlığı, günler öncesinden papa

Provokatör papaz yine Kuran yaktı

Jones ve 20 kadar destekçisi Florida'da Gainesville bölgesindeki bir kilisesede Kuran ve Hz. Muhammed'i temsil eden bir imgeyi yaktı.

Görüntüler, 'Amerika şimdi ayağa kalkı' grubu tarafından Youtube'a yüklendi. ABD Savunma Bakanlığı, günler öncesinden papazı vazgeçirmeye çalışmıştı. Jones, İran'ın Hıristiyan din adamı Yucef Nadarkani'yi tutuklanmasını protesto ettiğini kaydetti.

Nadarkani, Hıristiyanlık'a geçmesinden ötürü 2009'da idama mahkum edilmiş, ancak İran Yüksek Mahkemesi Temmuz 2011'de, kararı bozarak davayı yerel mahkemeye geri göndermişti. Eylül ayında alınan son karar açıklanmadı.

Jones'un bir yardımcısı Mart 2011'de benzer bir eyleme imza atmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler