Protesto edilen senet miktarı düştü

Türkiye Bankalar Birliği raporuna göre, Ocak-Ekim 2015 döneminde 826 bin adet senet protesto edildi.Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Ocak-Ekim 2015 döneminde protesto edilen senet miktarını açıkladı. Buna göre; Ocak-Ekim 2015 döneminde 826 bin adet

Protesto edilen senet miktarı düştü

Türkiye Bankalar Birliği raporuna göre, Ocak-Ekim 2015 döneminde 826 bin adet senet protesto edildi.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, Ocak-Ekim 2015 döneminde protesto edilen senet miktarını açıkladı. Buna göre; Ocak-Ekim 2015 döneminde 826 bin adet senet protesto edilirken, bu senetlerin toplam parasal tutarı 7,9 milyar TL oldu. Protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azalırken, tutarı yüzde 17 oranında arttı.

Ocak-Ekim 2015 dönemini kapsayan 10 aylık sürede, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 27'sini İstanbul ilindekiler oluştururken, İstanbul'u yüzde 13 ile Ankara, yüzde 6 ile İzmir, yüzde 4 ile Antalya ve yüzde 4 ile Konya izledi. Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise geçen ay olduğu gibi yine Kilis, Bayburt ve Tunceli oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler