Polisten Trabzon'a nevruz uyarısı

Buna göre örgüt, bu yıl özellikle Diyarbakır ve Hakkâri'de eylemlerini tırmandıracak. Bu çerçevede Genel Müdürlük, çevre illerden Diyarbakır'a 350 Çevik Kuvvet ile yasadışı grupları dağıtmada kullanılan 4 adet toma tipi araç sevk etti.Özel Harekât timleri

Polisten Trabzon'a nevruz uyarısı

Buna göre örgüt, bu yıl özellikle Diyarbakır ve Hakkâri'de eylemlerini tırmandıracak. Bu çerçevede Genel Müdürlük, çevre illerden Diyarbakır'a 350 Çevik Kuvvet ile yasadışı grupları dağıtmada kullanılan 4 adet toma tipi araç sevk etti.

Özel Harekât timlerinin kullanması amacıyla da 4 şort land tipi araç gönderdi. Ayrıca şehirde yaşanabilecek silahlı ve bombalı saldırılara karşı 25 kriminal uzman görevlendirildi. Bu arada Hakkâri'ye 300, Şırnak'a 200, Iğdır'a ise 150 Çevik Kuvvet kaydırıldı.

"Ortamı gerin, halk sokağa insin"

Genelgeye göre Abdullah Öcalan, 2 Şubat 2011'de avukatlarıyla yaptığı görüşmede, mart ayından itibaren ortamın gerileceği, öz savunmalarıyla halkın Mısır'daki olayları örnek alıp sokaklara inmesi gerektiğini bildirdi. Öcalan'ın bu talimatı doğrultusunda PKK yandaşları özellikle metropollerde sokak gösterileri, molotofkokteylli saldırı, araç kundaklama gibi eylemler planlıyor. Rapora göre PKK'nın uzantısı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) ve Öz Savunma Birlikleri'ne metro istasyonları, su kanalları, asker ve polis araçlarına saldırı düzenlemeleri yönünde talimat verildi. Çok gizli kriptoda şu uyarılar yer aldı: "DHKP-C sivil itaatsizlik eylemlerinde PKK'ya destek verecek.

Teröristler, silah temini ve eylem arayışı içinde. Örgütün, Mısır Konsolosluğu ve temsilcilikleri önünde gösteri yapabileceği yönünde duyumlar alındı. Bölücü terör örgütü mensupları, ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik önümüzdeki günlerde 'örgütlendirilemeyen mahallemiz ve ilimiz kalmasın' sloganı doğrultusunda çeşitli eylemler planlıyor.

" Eylemlerin, molotofkokteyli atma, araç yakma ve kundaklama, trafiği kapatma, pankart asma, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti binalarına zarar verme, güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunma, silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirme şeklinde olabileceği raporda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem