Polisten sonra bekçiyi de atadılar

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bakan oğullarının gözaltına alınmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de çok geniş bir atama furyası başladı. Türkiye genelinde 2 binden fazla polis yer değiştirdi. İl emniyet müdürleri değişt

Polisten sonra bekçiyi de atadılar
17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bakan oğullarının gözaltına alınmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de çok geniş bir atama furyası başladı. Türkiye genelinde 2 binden fazla polis yer değiştirdi. İl emniyet müdürleri değişti.  3 haftada 5 kez görevden alınan ve yeniden atanan polis müdürleri bile oldu.
Müdür atamaları artık "rutin" sayılır hale gelmişti ki Ankara Emniyeti bir de "bekçi ataması" ile şaşırdı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde hafta başında 80'i rütbeli toplam 609 polisle birlikte bir de bekçi görevden alındı. Bekçi T.K., Ankara'nın bir ilçesine atandı.
 
Bekçi ataması, hem Emniyet'te hem de Ankara kulislerinde "atama furyası bekçilere kadar ulaştı" esprisiyle birlikte günün en çok konuşulan konusu oldu.Ancak daha sonra o bekçinin görevden alınmasının nedeninin farklı olduğu ortaya çıktı.
 
BEKÇİ, TELEFON DİNLEMESİNE TAKILMIŞ
Hürriyet'e bilgi veren emniyet kaynakları, bekçi T.K.'nın atanmasının rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile hiç ilgisi olmadığını, bekçinin "telefon dinlemesine takıldığını" belirttiler. Kaynaklara göre, bir fuhuş operasyonu çerçevesinde mahkeme emriyle fuhuş yapan ve yaptıranların telefonları dinlemeye alındı. Sözkonusu bekçinin de telefonları dinlenen bir kadınla telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bekçinin görev yeri, bu nedenle değiştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem