Polislerin kafasını karıştıran soru

Polis operasyonlarda gözaltına alınan eşcinsellerle ilgili kafasını karıştıran soruya cevap bulamayınca çareyi Adalet Bakanlığı'nda buldu.Polisin operasyonlarda gözaltına alınan eşcinsellerin üst aramasını kadın mı, yoksa erkek polislerin mi yapacağı konu

Polislerin kafasını karıştıran soru

Polis operasyonlarda gözaltına alınan eşcinsellerle ilgili kafasını karıştıran soruya cevap bulamayınca çareyi Adalet Bakanlığı'nda buldu.

Polisin operasyonlarda gözaltına alınan eşcinsellerin üst aramasını kadın mı, yoksa erkek polislerin mi yapacağı konusunda tereddüte düştüğü ve Adalet Bakanlığına ''Aramayı kim yapacak?'' diye sorduğu öğrenildi.

Adalet Bakanlığı ise cinsel tercihi farklı olanlara yönelik bir hüküm bulunmadığını ve gözaltına alınan kişinin "Nüfus cüzdanı mavi ise erkek, pembe ise kadın polislerce aranması" yönünde tavsiyede bulundu.

Ankara'da düzenlenen ''Yakalama, Gözaltı ve İfade Alma'' sempozyumunda konuşan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adem Doğru, kolluk kuvvetlerince kendilerine ''Cinsel tercihleri farklı olanların üst aramasının nasıl yapılacağı'' sorusunun yöneltildiğini açıkladı.

Doğru, yönetmeliğe göre kadınların kadın, erkeklerin erkek polis tarafından üst aramasının yapıldığını anımsattı ve ''Ama yakalama yönetmeliğimizde maalesef cinsel tercihleri farklı olanlarla ilgili bir düzenleme yok. Kişilerin cinsel tercihlerinin ön plana alınacağına dair görüşler var. Fakat biz uygulamada kimliğinin rengine göre işlem yapılması hususunu değerlendiriyoruz '' dedi.

"ÇAĞIRIN, GELMEZLERSE YAKALAYIN"
Sempozyumda konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk ise yakalama ve gözaltı konusuna sık sık eleştiriler geldiğini hatırlatarak ''Önce çağır, gelmezse yakalama emri çıkar'' dedi ve şunları söyledi: ''Adamın kim olduğu, ne olduğu belli. Ona rağmen yakalama emri yapılır mı? Bir uyuşturucu baronu vardır, sabah 04'te mal yükleyecektir.

Baskını yaparsın. Ama çağırdığında gelecek kişileri sabaha karşı gidip almanın insanlarda nasıl bir algı oluşturduğunu görüyor musunuz? Yakalarken aşağılamak moda haline geldi. Kelepçe tak, ensesinden bas, koltuk altına gir... Bunlar toplumda infial uyandırıyor.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem