Polisler isyan bayrağını çekti!

Polis memurlarının özlük haklarıyla ilgili konuları ve yaşadığı sorunları paylaştığı Twitter’daki ‘Polis Reform Grubu’ ile Facebook’taki ‘Polis Kürsüsü’ sayfasına polislerin ‘1 Mayıs’la ilgili isyanı yansıdı.Sosyal medyada yaşadıkları sorunları paylaşan p

Polisler isyan bayrağını çekti!

Polis memurlarının özlük haklarıyla ilgili konuları ve yaşadığı sorunları paylaştığı Twitter’daki ‘Polis Reform Grubu’ ile Facebook’taki ‘Polis Kürsüsü’ sayfasına polislerin ‘1 Mayıs’la ilgili isyanı yansıdı.

Sosyal medyada yaşadıkları sorunları paylaşan polislerin en şikayetçi oldukları konu kask, cop, gaz maskesi gibi teçhizatların üstlerine zimmetlenmesi.

Taksim'de çalışan polislerin durumu ise daha kötü. Yemek, barınma hatta tuvalet bile yok.

İşte polislerin isyanı...

TAKSİCİLER KAZANIYOR

Görevli personel sabah erken saatte çağrılıyor, güneşin bile doğmadığı saatte personel taksi ücreti veriyor. Fazladan ücretsiz olarak yaptığı görev için cebinden para ödüyor. Görev dönüşü de geç saatlerde olduğu için yine taksiciler kazanıyor.

TAŞI TAŞIYABİLİRSEN!

Görevli personele zimmetlenen kask, cop, gaz maskesi vb. teçhizatı yanında taşıması göreve geliş gidişte nakil etmesi isteniyor. 30 kg olan bu teçhizatı taşımak tam çile. Müdahale sırasında hasar gören teçhizatın masrafı da personelden talep ediliyor.

KÜFLÜ, BOZUK YEMEK

Taksim’de görevli personelin yeme, barınma ve tuvalet gibi ihtiyaçları karşılanmıyor. Hayvanların bile barınmayacağı atıl harabe halde bulunan AKM’de kumanyasız (verilse de küflü, bozuk) ayakta görev yapıyor. 39 bin polisin görev yapacağı Taksim’de WC sayısı 3-5... Onların da önünde uzun kuyruklar var.

AMİRLERE SERT ELEŞTİRİ

Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken idareciler gasp ettikleri sözde makam araçlarında dinlenerek, TODA ismi verilen araçlarda çay içerek sadece telsizden talimat veriyor. Çünkü onların özel dinlenme odası ve özel WC’leri mevcut.

20 saati aşan görev sonucunda pestili çıkmış vaziyette kendini gece geç saatlerde evine atabilen personel, ertesi gün sabah 8’de yine göreve çağrılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler