Polisin elektroşok silahı öldürdü

Şehir polisinden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Ontario Caddesi ile St-Andre Sokağı köşesinden şikayet alan polis, burada aşırı dozda uyuşturucu aldığı bildirilen kişiyi gözaltına almak istedi. Şüphelinin karşı koyması üzerine, başka polis

Polisin elektroşok silahı öldürdü

Şehir polisinden yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Ontario Caddesi ile St-Andre Sokağı köşesinden şikayet alan polis, burada aşırı dozda uyuşturucu aldığı bildirilen kişiyi gözaltına almak istedi. Şüphelinin karşı koyması üzerine, başka polisler de olay yerine gelerek arkadaşlarına yardımcı olmaya çalıştılar. Bu sırada şüpheli ile polisler arasında arbede çıktığı ve polislerden birinin dişinin kırıldığı bildirildi. Bunun üzerine şüpheliyi etkisiz hale getirmek isteyen polis, önce cop ve biber gazı ardından da taser kullandı.

Polisin taserla müdahalesinden sonra olay yerinde bir anda durumu ağırlaşan şüpheli, hastaneye kaldırılırken öldü. Quebec Eyalet Polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kanada'da daha önce de muhtelif eyaletlerde polisin taser kullandığı çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem