Polise taşlı saldırı! 1 POLİS ŞEHİT

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde polis toplanıp yola barikat kurmaya çalışan bir gruba müdahale etti. Gruptaki kişiler polise taş attı. Polis barikat çervesindekileri tazyikli su ve gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı. 1 POLİS ŞEHİT OLDU Çatışmanın ardından yaş

Polise taşlı saldırı! 1 POLİS ŞEHİT
Sultangazi Gazi Mahallesi'nde polis toplanıp yola barikat kurmaya çalışan bir gruba müdahale etti. Gruptaki kişiler polise taş attı. Polis barikat çervesindekileri tazyikli su ve gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Çatışmanın ardından yaşanan arbedede başından yaralanan bir gösterici de hastaneye kaldırıldı.Alınan bilgiye göre olay, Gazi Mahallesi 1411 Sokak'ta meydana geldi. Burada yapılan korsan gösterilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, bir binaya giren göstericileri gözaltına almak için harekete geçti. Bu sırada kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler, polise silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu polis memuru Muhammet Fatih Sivri ağır yaralandı. Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan Sivri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Saldırının ardından kayıplara karışan saldırganların yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.


GAZİ MAHALLESİ'NDEKİ OLAYLAR

Alevi dernekleri bugün Gazi Mahallesindeki Cemevi'nde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu.

Öte yandan önceki gün Bağcılar'da düzenlenen operasyonda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesinin de bugün defnedileceği belirtiliyordu.
Polis müdahalesi çervedeki sokaklarda sürüyor.

İKİ KİŞİ YARALANDI
Polisin göstericilere müdahale ettiği, göstericilerin polise taş ve sopa attığı olaylar sırasında 1 kişi ayağına isabet eden gaz fişeği kapsülü, 1 kişi de yere düşerek başını çarpması sonucu yaralandı.

Geçtiğimiz Cuma günü Bağcılar'daki evinde polis baskını sırasında öldürülen Günay Özarslan için Gazi Mahallesi'nde gösteri yapan guruba yapılan müdahale sırasında 2 kişi yaralandı. Gazi Mahallesi'nde İsmetpaşa Caddesi ve caddeye kesişen sokaklara biriken guruplarla polis arasında yaşanan gerginlik ve müdahale sırasında Cüneyt Yavuz adlı kişi gaz fişeği kapsülünün sol ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Sol ayağında kırık oluştuğu bildirilen Cüneyt Yavuz, Cemevi'nin ikinci katına çıkarıldı. Cemevi'nde bulunanlar ambulans çağırdı. Ambulansa taşınan Yavuz, hastaneye götürüldü. Olaylarlar sırasındaki koşturma sırasında yeren düşen göstericilerden Sadık Karaaslan başını çarpması sonucu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Karaaslan önce Cemevi yemekhanesinde bir masaya yatırılarak bekletildi. Karaaslan daha sonra Gazi Mahallesi Toplum Cerrahi Tıp Merkezi'ne götürüldü.

EMNİYET'TEN OLAYLARLA İLGİ AÇIKLAMA
Gazi Mahallesi'nde, "yüzleri kapalı, maskeli ve tek tip kıyafet giyen yasa dışı örgüt mensubu bir grubun, ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve molotofkokteyli atmaya başlaması üzerine söz konusu gruba müdahale edildiği" bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz'da yapılan operasyonda terör örgütü mensubu bir kadının Bağcılar'da güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirildiği ve cenazesinin Bahçelievler Adli Tıp Kurumuna kaldırıldığı belirtildi.

Söz konusu kadının cenazesinin, ikameti Tuzla'da olmasına rağmen terör örgütünün propagandası doğrultusunda Gazi Mezarlığı'na defnedilmek üzere ısrarla Gazi Mahallesi'ndeki cemevine götürüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu nedenle 25 Temmuz günü saat 16.00'dan itibaren cenaze merasimi nedeniyle Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi sorumluluk alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bahse konu güvenlik tedbirleri esnasında yüzleri kapalı, maskeli ve tek tip kıyafet giyen yasa dışı örgüt mensubu bir grubun, cenazeyi istismar etmek için mahalle içerisindeki ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve molotof atmaya başlaması üzerine söz konusu gruba müdahale edilerek dağılmaları sağlanmıştır."

Açıklamada, o andan itibaren ihtiyatlı şekilde Gazi Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde alınan tedbirlerin bazı basın yayın organları ile sosyal medyada çarpıtılarak "cemevi ve cenazeye müdahale" olarak yansıtılmaya çalışıldığı, cenaze için gelenlerin istismar edilerek yanlış yönlendirmelere sebebiyet verilmekte olduğunun görüldüğü vurgulandı.

Söz konusu cenaze dolayısıyla alınmış olan tedbirlerin cemevi ve cenaze ritüellerine karşı bir mahiyet taşımadığı aktarılan açıklamada, "Cenazenin ülkemiz değerlerine ve yasal sınırlar içerisinde defnedilebilmesi için her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır. Şu ana kadar cenazenin kaldırılamama nedeni terör örgütü mensuplarının kanunsuz eylemlerine dayanmaktadır. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan maksatlı, provakatif paylaşım ve asılsız iddiaların vatandaşların huzur ve güvenini sarsıcı, kamu düzeninin bozulmasına etki eden mahiyet almasına asla müsaade edilmeyecektir '' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşların bu şekilde mesnet dışı ve istismar içeren haberlere riayet etmemesi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler