Polis Türk bayrağı açınca...

Savaş alanına dönen ilçede, bir sivil polis panzerden ilçe sakinlerine Türk bayrağı salladı. Bir elinde gaz bombası atan tüfek bulunan maskeli sivil polis daha sonra panzerden inip Türk bayrağını göstericilere doğru açarak göz bombası attı. Göstericilerde

Polis Türk bayrağı açınca...

Savaş alanına dönen ilçede, bir sivil polis panzerden ilçe sakinlerine Türk bayrağı salladı. Bir elinde gaz bombası atan tüfek bulunan maskeli sivil polis daha sonra panzerden inip Türk bayrağını göstericilere doğru açarak göz bombası attı.

Göstericilerde polise sarı, kırmızı, yeşil flamalar açarak örgüt lehine sloganlar attı. İlçedeki olaylarda Akrep isimli bir polis panzeri ise atılan molotof kokteyliyle alev alev yanarken söndürüldü.

POLİS PANZERİ ALEV ALEV YANDI

YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesinden sonra Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan protesto gösterilerinde ilginç görüntüler yaşandı. İlçenin Cudi ve Nuh mahalelerinde bir araya gelen yüzlerce kişi izinsiz gösteri yapmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polisin gaz bombaları ve tazyikli su sıktığı gruplar, havayi fişekler, molotof kokteylleri ve taşlarla karşılık verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin attığı göz bombalarından mahale sakinleri de etkilendi. Yüzleri maskeli gençlerin polislere onlarca molotof kokteyli karşılık verdiği olaylar sırasında bir molotof kokteylinin isabet ettiği ve alev alev yanan Akrep tipi bir polis panzeri, diğer bir polis panzeri tarafından söndürüldü. Molotof kokteylleri yüzünden çevik kuvvet ekipleri uzaktan göstericilerin üzerine gaz bombaları atıp tazyikli su sıkarak etkisiz hale getirmeye çalışırken, evlerin damlarına çıkan bazı gençlerde yukardan polisleri taş yağmuruna tuttu. İlçedeki 4. caddeyi yaktıkları ateşlerle barikat oluşturup trafiğe kapatan gençler, Abdullah Öcalan, PKK ve Hatip Dicle lehine, Ak Parti aleyhinde ise sloganlar attı. Polisin attığı göz bombalarından ayaklarına ve sırtlarına isabet eden 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

POLİS TÜRK BAYRAĞI AÇTI

İlçede geç geç saatlere kadar süren olaylar sırasında ilginç bir görüntüde yaşandı. Akrep ismi verilen bir polis panzerinin kapısını açan sivil giyimli bir polis memuru açtığı Türk bayrağını ilçe sakinlerine doğru salladı. Daha sonra panzerden inen maskeli polis memuru Türk bayrağını bu kez göstericilere doğru iki eliyle açtıktan sonra üzerlerine gaz bombası attı. Bunun üzerine göstericilerde yeşil, sarı, kırmızı renklerden oluşan flamalar açtıktan sonra atılan gaz bombalarıyla yere "Apo" diye yazıp örgüt lehine sloganlar attılar. Dün gece geç saatlere kadar olayların sürdüğü Silopi'de bugün ise esnaflar kepenklerini açtı.

DERİK'TE KEPENKLER KAPALI

Bu arada Mardin'in Derik ilçesinde de YSK'nın Hatip Dicle'nin miletvekilliğini düşürmesini protesto etmek amacıyla esnaflar kepenklerini açmadı. Nöbetçi Eczane ve Fırınların sadece açık olduğu için güvenlik güçleri çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler