Polis polisi gözaltına aldı

 Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında narkotik dedektifleri, bazı meslektaşlarının uyuşturucu satıcıları ile bağlantılı olduğunu belirledi. PARA KARŞILIĞI YARDIM ETMİŞLERTakibe alınan 8 torbacıya Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev ya

Polis polisi gözaltına aldı

 

Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında narkotik dedektifleri, bazı meslektaşlarının uyuşturucu satıcıları ile bağlantılı olduğunu belirledi.

 

PARA KARŞILIĞI YARDIM ETMİŞLER

Takibe alınan 8 torbacıya Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 7 polisin "köstebeklik" yaptığı tespit edildi. Torbacılara yardım eden polis memurlarının Araştırma Büro amirliğinde görev yaptıkları ve organize şekilde hareket ettikleri anlaşıldı. Polis memurlarının, yakaladıkları torbacıları rüşvet aldıktan sonra hiçbir işlem yapmadan serbest bıraktıkları, polislerin devriye bilgilerini verdikleri ve para karşılığında yardım ettikleri belirlendi.

 

Operasyon için düğmeye basan narkotik ekipleri, önce adım adım izledikleri torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcılarını yakaladı. Daha sonra da bu kişilerle işbirliği yapan 7 meslektaşını gözaltına aldı. Sorgulaya alınan köstebek polislerin çalıştıkları araştırma büro amirliğinde ve evlerinde arama yapıldı. Araştırma büro amirliğinde yapılan aramada polis memurlarından birinin dolabında 26 gram esrar bulundu.

 

BONZAİ KOKAİN VE ECSTACY

Gözaltına alınan polislerden bir diğerinin evindeki aramalarda ise, bonzai, kokain ve ecstacy ele geçirildi. 5 polis memurunun ev ve dolaplarında suç unsuruna rastlanmadı. Narkotikteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen polislerden ikisi "görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, uyuşturucu madde kullanmak" suçlamalarından tutuklanarak Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne gönderilirken 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polislerin savcılığa verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alanın 8 torbacı da işlemlerinin ardından sevk edildikleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler