Polis Müdüründen DBP'li başkana tarihi sözler

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i yaralayıp, yardımcısı ve başkomiserini şehit eden teröristlerden birinin cenazesi Diyarbakır'a götürüldü. Cenaze konvoyunun önüne kesen Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'i şov yapmamaları

Polis Müdüründen DBP'li başkana tarihi sözler
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i yaralayıp, yardımcısı ve başkomiserini şehit eden teröristlerden birinin cenazesi Diyarbakır'a götürüldü. Cenaze konvoyunun önüne kesen Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'i şov yapmamaları konusunda uyardı.
 
Çiçek, "Siz bize serhıldanı (başkaldırış) öğrettiniz. Biz de size Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünemeyeceğini, parçalanamayacağını ve yıkılamayacağını öğretiriz" dedi.
 
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i yaralayan, yardımcısı ve komiserini şehit edildikten sonra güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen 4 PKK'lıdan 22 yaşındaki 'Bahoz Amed' kod adlı Ramazan Özmaskan'ın cenazesi Diyarbakır'a getirilişi gerginliğe yol açtı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, cenazenin şova dönüşmesini önlemek için Elazığ yolundaki kent girişini panzer ve TOMA'lar ile kapattı. Büyükşehir Belediyesi cenaze aracı ve 150 araçlık konvoyu durduran polis, aralarında Sur Belediye Başkanı Seyit Narin'in de bulunduğu kitleyi uyardı.
 
"SİZE ÖĞRETECEĞİZ"
Güvenlik Şube Müdürü Lütfü Çiçek, kendisi ile görüşmeye gelen DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve beraberindekilere sert çıkıştı. Zümrüt'ün Yolu açın cenazeyi bir an önce götürelim" sözleri üzerine, Çiçek şunları söyledi: 
 
"Şehit bizim, bizim konuşma zamanımız. Lütfen susun. DBP'lilerin, yani siyasilerin bu işi sahiplenmesine şaşırdık ve yadırgadık. 4 aydır her gün sizinle karşı karşıya geldik. Çözüm süreci nedeniyle çok nazik, kibar bir şekilde görüştük. 4 ay boyunca siz konuştunuz. Şimdi bizim konuşma zamanımız. Serhildanı (Başkaldırışı) siz bize öğrettiniz. Biz de size Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünemeyeceğini, parçalanmayacağını, yıkılmayacağını biz de size öğreteceğiz. Cenazeyi bizim eşliğimizde getireceksiniz. Kesinlikle konvoyda siren sesi, herhangi bir işaret, terör örgütünü simgeleyen hiç bir şey görmek istemiyorum. Olduğu anda durdurulacak ve müdahale olacak."
 
Bir başka emniyet müdürü ise "Cenaze üzerinden şov ve prim yapmayın. Kamu güvenliğini bozmaya hakkınız yok. Bir an önce defnedin, ayrılın. Bu işin tahammülü kalmadı artık. Sabır ve tahammül yok" dedi.
 
Trafik polisleri ise, konvoya katılan bütün araçlara kemer, korna, siren ve far cezaları kesti. Polis panzerleri eşliğinde Yeniköy mezarlığına götürülen PKK'lının cenazesi sesiz bir şekilde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem