Polis komaya soktu! Başını ezdi...

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde sigara kaçakçılığı yapan 21 yaşındaki Mehmet Duman, önceki gün özel harekât polisleri tarafından kafasından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Duman, bir gözünü yitirirken yanında bulunan arkadaşı, “Aracımızı

Polis komaya soktu! Başını ezdi...

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde sigara kaçakçılığı yapan 21 yaşındaki Mehmet Duman, önceki gün özel harekât polisleri tarafından kafasından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Duman, bir gözünü yitirirken yanında bulunan arkadaşı, “Aracımızı durdurduk ve kaçakçı olduğumuzu söyledik. Özel harekâtçı, aracın içinde Mehmet’in kafasına sıktı” dedi.

KAFASINA KURŞUN YEDİĞİ HALDE KAFASINI BOTLA ÇİĞNEDİLER

İzmir’de tartıştığı 26 yaşındaki Emrah Barlak ’ı öldüren polis İ.K. tutuklanırken, yeni bir polis şiddeti Doğubayazıt’ta yaşandı. Mehmet Duman ’ın yaralanmasına neden olan, Yakup Taşdemir ve Resul İlhan’ın başından geçen olayı arkadaşları Yemnihan Irmak şöyle anlattı: “Kontrol noktasını görünce aracımızı durdurduk. Kaçsaydık tarayacaklardı. Arabadan indik ve ellerimizi kaldırdık, arabada kaçak sigara olduğunu söyledik. Mehmet o esnada elini kapıya atıp inecekti.

Ama korucular ve özel harekâtçılar araca yanaştı ve arabanın penceresinden Mehmet’in kafasına sıktı. Yakup ve Resul ile kendimizi yere attık. Mehmet’i aşağıya indirdiler. Kafasına kurşun yediği halde yerde botla kafasını çiğnediler. Biz bekledik o şekilde. Mehmet, çok kan kaybetti. Ambulans geç geldi. Geldiği zaman Doğubayazıt Hastanesi’ne götürdüler. Bizi de sabaha karşı Çeteli Karakolu’na götürüp serbest bıraktılar. Tamam yasadışı iş yaptık, tutuklasalardı. Ateş etmeleri, kafamıza sıkmaları, dövmeleri neden?”

Halen, Batman Alman Hastanesi’nde tedavi gören Duman’ın sol gözünü tamamen yitirdiği, sağ gözünün ve beyninin zedelendiği, kafasında da kurşun parçası kaldığı öğrenildi. Baba Musa Duman, oğlunu vuranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, İHD’ye başvurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem