Polis kendini eylemci zannedince!

BARTIN Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal olaylara karşı düzenlediği tatbikatta kendini eylemci rolüne kaptıran polisler, molotof, taş ve sopalarla saldırdı. Bir polisin kalkanı kırılırken, eylemcilere karşı sis bombası kullanıldı.Bartın İl Emniyet Müdürlüğü

Polis kendini eylemci zannedince!

BARTIN Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal olaylara karşı düzenlediği tatbikatta kendini eylemci rolüne kaptıran polisler, molotof, taş ve sopalarla saldırdı. Bir polisin kalkanı kırılırken, eylemcilere karşı sis bombası kullanıldı.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nin toplumsal olaylara karşı düzenlediği tatbikatta eylemci polisler kendilerini rollerine fazla kaptırdı. Senaryo gereği Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Bartın Valiliği'ndeki toplantıya katılmak isteyen kişiler yürüyüşe geçti. Uyarılara rağmen eylemciler molotof ve taş atıp, sopalarla polise saldırdı. Bu sırada bir polisin korunmak için tuttuğu kalkan kırıldı. Sis bombası ile eylemcilere müdahale eden polis, kısa sürede etrafını sardığı eylemcileri etkisiz hale getirdi. Tatbikatın bitmesinin ardından valilik ve belediye çalışanları çevik kuveti alkışladı.Tatbikatın ardından açıklamada bulunan Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, "Bartın'da çevik kuvet yeni kurulmuş bir ekip. 51 kişiden oluşan çevik kuvet ekibi ile bir haftalık bir eğitim yapıldı. Eğitimin ardından toplumsal olaylarda polisimizin karşılaşması muhtemel olaylara karşı neler yapması gerektiği, halkımızın yasal olan haklarını kullanmaları esnasında masum vatandaşların arasına karışmış olan provakoterleri ayırabilmek, olası olaylara müdahale şekillerinde polisimizin kendisini nasıl koruması gerektiği burada uygulamalı olarak gösterildi. Yararlı olduğunu gördük" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem