Polis gece vakti kapınızı çalamayacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü, suç üstü halinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, firar eden mahkum veya tutuklunun tekrar yakalanmasını sağlamak amacının dışında geceleyin vatandaşın evinde arama yapılamayacağını açıkladı.Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resm

Polis gece vakti kapınızı çalamayacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü, suç üstü halinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, firar eden mahkum veya tutuklunun tekrar yakalanmasını sağlamak amacının dışında geceleyin vatandaşın evinde arama yapılamayacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, gece vakti evlerde yapılacak aramalarla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, “Suç üstü halinde, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, firar eden mahkum veya tutuklunun tekrar yakalanmasını sağlamak amacının dışında gece vakti evlerde arama yapılamaz.
 
Bu haller dışında evinizde arama yapılamayacağını, arama kararının yetkili hakimin vereceğini, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde cumhuriyet başsavcılarının ve onların yardımcısı sıfatı ile emirlerini yapmaya memur olan zabıta görevlilerinin arama yapabileceğini bilmemiz gerekmektedir.” denildi.
 
SIRRI AÇIKLAYANLARA DAVA AÇABİLİRSİNİZ
 
Açıklamada; tehdit, gündüz haneye tecavüz, başkasının sırrını açıklama, darp ve yaralama zarar verme gibi olaylar karşısında vatandaşların dava açabileceği belirtildi. Ticarette kanunsuz rekabet, özel kanunlarda yazılı edebi ve sınai mülkiyetler ile güzel sanatlara ait mülkiyetlere ait işlenen suçlardan dolayı zarar gören vatandaşların avukatları vasıtasıyla veya bizzat dava açabileceği dile getirildi.
 
Açıklama şu ifadelere yer verildi: “İşlediğiniz herhangi bir suçtan dolayı mahkum olmanızın yanında elinizden alınan bazı haklarınızın iadesini, ikametinizin bulunduğu yerin tabi olduğu ağır ceza mahkemesine vereceğiniz bir dilekçe ile isteyebilirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem