"Polis gece boyunca Taksim'de ama"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim müdahalesiyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama daha yaptı. Polisin gece boyunca Taksim'de olacağını söyleyen Mutlu, nöbetin flama ve pankartların AKM'ye yeniden asılmasını engellemekle sınırlı olacağını ifa

"Polis gece boyunca Taksim'de ama"
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim müdahalesiyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama daha yaptı. Polisin gece boyunca Taksim'de olacağını söyleyen Mutlu, nöbetin flama ve pankartların AKM'ye yeniden asılmasını engellemekle sınırlı olacağını ifade etti.
 
Mutlu, "Atatürk Kültür Merkezinde bekleyişimiz, sadece gece flama ve pankartların yeniden asılmaması içindir. Özellikle bilgilenmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Provokasyon uyarısında da bulunan vali, şunları kaydetti: "Gençler, provokatörler durmuyor. Bu gece polisin Gezi Parkı'nı ablukaya alacağını yayıyorlar. Kesinlikle yalandır. AKM'de bulunacağız."
 
Mutlu daha öncesinde de Twitter'dan bazı açıklamalarda bulunmuştu. Mutlu'nun, sayfasında yer alan bazı tweet'ler şöyle:
 
"Gezi Parkında bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın" ifadesini kullandı.
 
Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun, Gezi'de bekleyin.
 
Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan, sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi, olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim.
 
Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandılar. Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu bilelim.
 
Gezi Parkı'nda bulunan gençler; sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruşunuz için size tekrar teşekkür ediyorum.
 
Gençler, Gezi Parkı içine, çevresine sis bombası atıp bunu polisin gaz bombası attığı yönünde kışkırtmalar için kullanacaklara dikkat edin."
 
Bu arada Vali Mutlu'nun açıklamasının ardından polis Taksim Meydanı'na girerek meydandaki afiş ve pankartları toplamaya başladı.
 
Polis ekipleri yaptıkları anonsta amaçlarının Taksim Gezi parkına medahale olmadığını duyurdu.
 
Polisin afiş ve pankartları toplaması sırasında ufak çaplı gerginlikler yaşandı."
 
VALİLİK AÇIKLAMASI
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "Bu çalışmanın Gezi Parkı’na ve Taksim’e yönelik müdahale boyutu kesinlikle yoktur. Gezi Parkı ve Taksim’de bulunan hiçbir kişi veya gruba yönelik bir faaliyet söz konusu olmayacaktır" denildi.
 
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı’nda çevreci bir sahiplenme ile başlayan gösterilerin ulaştığı noktanın milletin derin kaygı ve üzüntülerine neden olduğu belirtildi.
 
Gezi Parkı’nda ve Taksim’de, ağırlıklı olarak geceleri toplanmaların sürdüğü bildirilen açıklamada, "Mevcut durumun; demokratik tutum ve davranışlarla sürdürülmesinde hiçbir engel, kısıtlama söz konusu değildir. Ancak, özellikle Atatürk Anıtı’mız ile Atatürk Kültür Merkezi binasını tamamen örten farklı döviz, pankart, afiş, flama ve resimler görünüm olarak toplumsal tepkilere, ciddi eleştirilere ve hoşgörü hudutlarını zorlayan tutumlara sebebiyet vermektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, bir kamu binası olan Atatürk Kültür Merkezi'nin adeta işgal altında gibi bir görünüme büründürüldüğü aktarılarak, şunlar kaydedildi:
 
"Bu durum, binanın inşaat mahalli olması nedeniyle buraya zaman zaman giren göstericiler açısından çökme ve düşme risklerini de beraberinde getirmektedir. Bu münasebetle; ülkemizin imajını dünya kamuoyunda da olumsuz etkileyen, toplumumuzda tepkilere sebebiyet veren, aynı zamanda gezi parkında bulunanların da mesaj ve gayesiyle aslında uyuşmayan, hatta çelişen bu görüntülerin kaldırılmasına karar verilmiştir.
 
Bu nedenle; Bu sabah saat 08.00’den itibaren güvenlik birimlerimiz sadece bu pankart, döviz ve resimlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapacaklardır. Bu çalışmanın Gezi Parkı’na ve Taksim’e yönelik bir boyutu kesinlikle yoktur. Gezi Parkı ve Taksim’de bulunan hiçbir kişi veya gruba yönelik bir faaliyet söz konusu olmayacaktır."
 
Açıklamada, bu kapsamla sınırlı olmak üzere yapılacak çalışmada güvenlik birimlerine yardımcı olunması, her türlü yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verecek propagandalara itibar edilmemesinin önem arz ettiği vurgulandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler