'Polis evimi de basabilir'

TMSF’nin mal varlığına el koyduğu CHP adayı Sarıgül, “O bankada hesabım bile yok. Gitme vakti gelenler antidemokratik yollara başvurmaya başladı. Yarın öbür gün polis evimi de basabilir” dedi.Sarıgül, son yaşanan gelişmeleri anlattı.Kütüphanesinde bulunan

'Polis evimi de basabilir'

TMSF’nin mal varlığına el koyduğu CHP adayı Sarıgül, “O bankada hesabım bile yok. Gitme vakti gelenler antidemokratik yollara başvurmaya başladı. Yarın öbür gün polis evimi de basabilir” dedi.Sarıgül, son yaşanan gelişmeleri anlattı.

Kütüphanesinde bulunan eski Başbakan Bülent Ecevit'in kitaplarını göstererek, "Biz rahmetli Ecevit'in ocağından yetişen insanlarız. Onun dürüstlüğünü ve temizliğini kendimize şiar edinmişiz. Bu iddialarla kimse Sarıgül'ü yıpratamaz" diyen Sarıgül'ün açıklamaları özetle şöyle:

POLİS GELEBİLİR: Yarın öbür gün bekliyoruz. Bir gece veya sabaha karşı polis evimi de basabilir. Savcı da gelebilir. Maalesef maç başladı faul başladı. Ne zaman ki İstanbul'da kendi yetiştiğim mektebin adayı oldum. Ölüyü, diriyi bıraktılar, gözü İstanbul'a diktiler. Korkunun ecele faydası yok. Kazanan biz olacağız.

BORÇ YOK: AK Parti 12 yıldır iktidar; aradılar, taradılar birşey bulamadılar. Bula bula bunu buldular. 16 yıl önce ben belediye başkanı değilim, milletvekili değilim, sıradan bir vatandaşım. Ticaretle uğraşıyorum. Böyle bir borç varsa 16 yıldır niye beklediler? Kaldı ki böyle bir kredi almadım. Bırakın krediyi, o bankada hesabım bile yok. Böyle bir borç da yok. Bana ulaşan bir tebligat yok. Benim dışımdaki kişilerle beni ilişkilendirmeye çalışıyorlar.

NEYİM VAR Kİ: Kaldı ki neyim var ki el koysunlar. Ben her zaman oğlu olmaktan gurur duyduğum Şoför Hakkı Baba'nın oğluyum. Geldiğim yer belli.

CEVABI VERİRİZ: Gitme vakti gelenler anti demokratik yollara başvurmaya başladılar. Milletin iradesini ağızlarından sakız edenler, ne yazık ki milletin iradesinin tecelli etmesini önlemek için şimdi girişimde bulunmuşlardır. Hukuki olarak da siyasi olarak da bunun cevabını en iyi şekilde veririz.

HAKEM MİLLET: Sandıktan umudunu kesen iktidar faul yapmaya başladı. Maç başlamış, oyuncular sahaya çıkmış, kazanmak için şimdi hakemi kandırmaya, ayarlamaya çalışıyorlar. Hakem İstanbul halkıdır. Hakem sandıklara sahip çkacak gençlerimizdir. Hakem yıllarca beşiklerimizi sallayan şimdi İstanbul'u sallayacak olan analarımızdır.

BEKLİYORDUK: İstanbul'u kimin yöneteceğine halk karar verir. Elindeki devlet gücünü kullanarak bunu engellemek isteyenler olabilir ama unutmasınlar ki bu oyun sandıkta bozulacaktır. Demirden korkan trene binmez. Bütün bunları bekliyorduk.

PANİKLE ALINMIŞ: Taksim'de üç ağaca tahammül edemeyenlerin Sarıgül'e tahammül etmesini zaten bekleyemezsiniz. Bu tip saldırılar daha olabilir. Panikle alınmış bu karar, kaybetmeye başladıklarının itirafıdır.

DUYGULANDIM: Kararın ardından Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aradı. "Moralini bozma. Bu daha başlangıç, devamı gelecektir. Merak etme ben senin arkandayım, yanındayım" dedi. Genel Başkanımızın bu sözleri beni çok duygulandırdı, güç verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem