Polis aracına saldırı: 2 şehit, 5’sı polis, 20 yaralı

Bingöl'de PKK’lılar zırhlı polis aracına saldırdı.

Polis aracına saldırı: 2 şehit, 5’sı polis, 20 yaralı
Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından kaymakamlığın yakınına bırakılan bomba yüklü araç, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 5’sı polis 20 kişi de yaralandı.

Bingöl’ün Genç İlçesi Kaymakamlık binası önünde teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, meydana gelen patlamada 2 polis şehit olurken, 5’sı polis, 14’ü sivil vatandaş olmak üzere 20 kişi yaralandı. Yaralılar, Genç İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edilen polis memuru Murat Yıldırım, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. 28 yaşındaki Yıldırım’ın evli ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. 

Patlamanın meydana geldiği bölgede çok sayıda ev ve iş yerleri de hasar gördü. Elektriklerin kesildiği ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Olayın ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, olayın ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı vatandaşları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler