Polis aracına molotoflu saldırı

Mersin'de yasadışı gösterilerin yaşandığı Şevket Sümer mahallesinde seyir halinde olan polis aracına molotoflu saldırı düzenlendi.

Polis aracına molotoflu saldırı

Mersin'de yasadışı gösterilerin yaşandığı Şevket Sümer mahallesinde seyir halinde olan polis aracına molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu araç kullanılamaz hale gelirken 2 polis memuru yaralandı.

Olay, saat 11.45 sıralarında yasa dışı terör olaylarının sık görüldüğü Şevket Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. PKK yandaşı 15-16 yaşlarındaki 6 kişi, Siteler Polis Merkezi’nde görev yapan polis memuru Kadir Özbüyük yönetimindeki 33 A 7319 minibüse molotofkokteyli attı.

Çok sayıda molotofkokteyli atılan minibüs alev alırken, araçta bulunan polis memurları Kadir Özbüyük ile Fatih Bilecan, kendilerini dışarı attı. Alevler arasında güçlükle çıkan ve bu sırada yaralanan polis memurları, gelen meslektaşları tarafından Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Molotoflu saldırı sonucu araçta çıkan yangın kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Olay yerini çembere alan çok sayıda sivil ve resmi polis ekipleri, ara sokaklara kaçan eylemcileri yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı nedeniyle polis kentte alarma geçerken, polis merkezleri ile kamu kurum ve kuruluş binalarında güvenlik önlemleri artırıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem