Polis adayları zor durumda!

Emniyet Genel Müdürlüğünün 14. Dönem POMEM için yaptığı planlamayı geri çekmesi, yedekte bulunan adayları zor durumda bıraktı.Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde 14. Dönem POMEM adayları adına bir açıklama yapan Eray Bilgin, alınan kararla hay

Polis adayları zor durumda!

Emniyet Genel Müdürlüğünün 14. Dönem POMEM için yaptığı planlamayı geri çekmesi, yedekte bulunan adayları zor durumda bıraktı.

Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde 14. Dönem POMEM adayları adına bir açıklama yapan Eray Bilgin, alınan kararla hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ederek, “Ben ve benim gibi yedek olarak bekleyen tüm adaylar hayal kırıklığına uğramıştır. Şöyle ki; askere gidecek olan ve askerde olan yüzlerce aday terhis ve tecil edilmiştir. Bu durumda çoğu adayın 1 yılı heba olmuş, askerlik görevlerini yerine getirememişlerdir. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından adayların evlerine tebligat gönderilmiştir. İptal duyurusundan itibaren de tekrardan ivedi şekilde birliklerine çağrılmışlardır. 2014 KPSS bilindiği üzere 2 yılda bir memuriyet alımları için yapılmaktadır. Tüm yedek EGM tarafından yapılan tebligatlara istinaden polis memuru olacaklarını bildikleri için bu sınava hazırlanmamıştır yahut psikolojik olarak hazırlanamamıştır. 29 Nisan 2014 tarihinde haklarımızın sonlandırıldığının bilinmesi psikolojik olarak bütün adaylar üzerinde travma etkisi yapmış olup, 2014 KPSS'ye 66 gün kalması da ayrı bir mağduriyet sebebi oluşturmaktadır. Bu süre zarfında adayların KPSS'ye hazırlık yapmaları ve rakipleriyle rekabet etmeleri yani başarı göstermeleri mümkün değildir. Pek çok arkadaşımız polis memuru olacağını bilinmesi ve EGM'ye olan güveninden dolayı eline geçen birçok iş imkanını değerlendirememiş, çalıştığı geçici işlerden de ayrılmış ya da işverenleri tarafından polis olacağı bilgisine ulaşıldığı için mevcut işlerinden çıkarılmışlardır. Adaylar arasında EGM'nin alım şartlarında belirtmiş olduğu yaş sınırındaki kişiler tekrar yapılacak POMEM sınavlarına başvuruda bulunamayacaktır ve büyük bir mağduriyet yaşayacaklardır. Birçok aday arkadaşımız geleceğine dair planlamalar yapıp nişan ve evlilik yapmışlardır. İktidar karşıtı grupların alayına maruz kalmışlardır. Ailevi sıkıntılarımız artmış ve işsizlik psikolojimiz had safhaya ulaşmıştır.”

"HÜKÜMETİMİZE GÜVENİYORUZ"

Hükümete güvendiklerini kaydeden Bilgin, “Tüm bu yaşanan süreç içerisinde yapılan duyuru ve açıklamalarda da belirtildiği üzere 14. Dönem Polis Meslek Eğitimi için belirlenen aday ve adaylar olarak, kazanılmış hakların korunması ilkesi gereğince daha önce EGM tarafından defalarca ihlal edilen mevzuat gerekçe gösterilerek elimizden alınan yasal haklarımızın tarafımızdan iadesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adalet sistemine ve istikrarlı, güçlü, adalete önem veren ve ülke gençlerine her daim sahip çıkan hükümetimize güveniyoruz ve haklarımızı koruyacağına yönelik inancımızı koruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem