PÖH Başkanlığında büyük tahribat

PÖH Başkanlığına yapılan saldırının izleri ortaya çıktı.

PÖH Başkanlığında büyük tahribat
Ankara’da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası, Ankara Polis Özel Harekat Dairesi Başkanlığındaki tahribat gün yüzüne çıktı.

Başkent’te 15 Temmuz günü paralel devlet yapılanması mensuplarının, karadan ve havadan, silahlı ve bombalı saldırısı sonucu gerçekleştirilen darbe girişiminde Polis Özel Harekat Dairesinde meydana gelen tahribat, havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Havadan bomba yağdıran jetlerin, özellikle özel harekat polislerinin yatakhane bölümünü hedef aldığı görüldü. Yatakhane, ek hizmet binası, misafirhane ve kantin olarak kullanılan bölümlerin ön cephesinde büyük hasar meydana geldi. Özel Harekat Daire Başkanlığının bahçesinde bulunan birçok personel ve zırhlı aracın yanarak kullanılamaz hale geldiği görüldü. Jetlerin özel harekat polislerinin yatakhanesi ve Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 bomba attığı öğrenildi.

Şehit polis memleketine uğurlandı

Hasarın bu derece büyük olmasının ise Özel Harekat Dairesi Başkanlığının bahçesinde parçaları bulunan misket bombasının neden olduğu belirtildi. Ayrıca, saldırıda şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin için Özel Harekat Daire Başkanlığının bahçesinde tören düzenlendi. Törene, şehit polisin yakınları ve çok sayıda polis katıldı. Törenin ardından şehit polisin cenazesi Sivas’a götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem