PMYO öğrencilerini o duvar korudu

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bahçesine önceki sabah 09.00'da yapılan kalaşnikoflu saldırıda teröristler, yanaşık düzen eğitimi yapan 330 aday adayı öğrenciyi hedef aldı.Saldırıda şehit olan Arslan Akkaya (20) da henüz polis öğrenci adayıydı. Akkay

PMYO öğrencilerini o duvar korudu

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bahçesine önceki sabah 09.00'da yapılan kalaşnikoflu saldırıda teröristler, yanaşık düzen eğitimi yapan 330 aday adayı öğrenciyi hedef aldı.

Saldırıda şehit olan Arslan Akkaya (20) da henüz polis öğrenci adayıydı. Akkaya hayatını kaybetmeseydi, Cuma günü heyet raporu alacak, ardından öğrenciliği kesinleşecekti. Bahçedeki 330 genç yanaşık düzen eğitimi alıyorlardı. Henüz 1 haftalıktılar.

23 Eylül'de alacakları sağlık raporuna göre öğrenci olacakları kesinleşecek, 3 Ekim Pazartesi günü polis öğrenci olarak ders başı yapacaklardı.

Fakat okul bahçesinde görevli çevre koruma nöbetçisi, saat 09.00'da, okul bahçesini çevreleyen yüksek duvarların arkasından, 4 kalaşnikof namlusunun ucunu gördü.

RASTGELE ATEŞ AÇTILAR
Hemen ateş etmeye başladı. Duvar nedeniyle görünmeyen teröristler de 330 öğrenci adayını rastgele taramaya başladı. Arslan Akkaya bu sırada başından vuruldu. 3 arkadaşı başından ve bacaklarından yaralandı.

Teröristler bu sırada nöbetçinin ateşi üzerine duvarın dibine çömeldikleri için idare binasının duvarlarına yağdırdılar mermileri. Okuldaki polisler olay yerine hızla gelince 4 terörist, geldikleri ticari araca binip hızla olay yerinden uzaklaştı.

Okul yöneticileri, "Bahçe duvarları yüksek olduğu için roketatar ve el bombası kullanamadılar. Aksi halde büyük katliam yapacaklardı" diyorlar.

Akkaya için okulun bahçesinde tören düzenledi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem