Plastik şişeyi atan parayı kapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı, para veren geri dönüşüm kumbaralarının yıl sonuna kadar hizmete gireceği öğrenildi.  Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, ‘Depozitolu Geri Dönüşüm Kumbarası’ projesini amba

Plastik şişeyi atan parayı kapacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı, para veren geri dönüşüm kumbaralarının yıl sonuna kadar hizmete gireceği öğrenildi.
 
 Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, ‘Depozitolu Geri Dönüşüm Kumbarası’ projesini ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması için başlattıklarını söyledi. Proje kapsamında, plastik, kağıt, pil ve şişelerin geri dönüşümü için kumbaralar kurulacak.
 
İSTEYENE HEDİYE FİŞİ
 
Atıkları bu kumbaralara atan vatandaşlar, karşılığında kumbara üzerindeki butonları kullanarak, ister alışverişte kullanılan hediye fişi, isterse de para talebinde bulunabilecek. ‘Bu benim vatandaşlık görevim’ diyen ise ‘Hediye istemiyorum’ butonuna basarak geri dönüşüme ücretsiz katkıda bulunabilecek.
 
AVM’lerde olacak
 
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş projenin detaylarını şöyle anlattı: “Biz bakanlık olarak bu kumbaraları hemen devreye sokmak istiyoruz ama bunun için bir süre lazım. Hedefi-miz bu kumbaraları yıl sonuna kadar devreye sokmak. Bu kumbaralar özellikle hastane ve AVM’lerin yakınlarına kurulacak. Pilot uygulama olarak proje ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlatılacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem