PKK'ya operasyon: 17 gözaltı

Şanlıurfa'da 2011 yılının son günü, Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyesi 500 kişilik grup, Uludere'de 34 kişinin ölmesini protesto etmek amacıyla Ali Şelli Parkı'nda toplandı. Burada yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçmek isteyen kalabalığa p

PKK'ya operasyon: 17 gözaltı

Şanlıurfa'da 2011 yılının son günü, Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyesi 500 kişilik grup, Uludere'de 34 kişinin ölmesini protesto etmek amacıyla Ali Şelli Parkı'nda toplandı. Burada yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçmek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Gruplar halinde 1 kilometre uzaklıktaki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne gelen kalabalık, burada oturma eylemi yaptı.

Kalabalık, burada da kendilerine yapılan eylemin yasal olmadığı uyarısında bulunup dağılmasını isteyen polise olumsuz yanıt vererek taşla saldırdı. Olaylar sırasında 7'si polis 8 kişi yaralanırken, 3 işyerinin camları kırıldı. Çıkan gerginlikte polis göstericilere cop ve biber gazı ile müdahale edip, 43 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ, YENİ OPERASYON YAPILDI

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, 12 kişinin tutuklanmasının ardından olay günü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde; olaylar sırasında PKK terör örgütü propagandası yapan ve polise taşla saldıran 17 kişinin daha kimliği saptandı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından polis, adresi saptanan 17 şüphelinin yakalanması için saat 05.00'da Şanlıurfa kent merkezi ile Halfeti ve Viranşehir ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda; Viranşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Sürücü (29), Sağlık Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Doktor İsmet Karadağ (36), Harran Üniversitesi öğrencileri A.S. (22), K.A. (24), M.S. (24), M.S.D. (24), M.D. (24), N.A. (22), S.Ü. (23) ile C.Ç. (40), M.K. (22), F.Ç. (26), A.Ç. (28), M.K. (31), N.B. (50), S.Ö. (17) ve M.A. (16) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda yasak yayın, örgütsel doküman ile 250 gram hintkeneviri ele geçirilirken, bilgisayarlara da incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınmalarının ardından Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen şüphelilerden 2'si, yaşları küçük olduğu için Çocuk Polisi'ne gönderildi. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmasına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından; 'Terör örgütü propagandası yapmak'; 'Suç ve suçluyu övme', 'Polise mukavemette bulunmak', 'Görevli memura görev yaptırmamak için direnmek' ve 'Kamu malına zarar vermek' suçlarından adliyeye sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler