PKK'ya kaç kişi katıldı?

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Resmi rakamlara göre Siirt’ten son 6 ayda örgüte 35 ile 40 arasında kişi katıldı, resmi olmayan rakamlara göre ise bu sayı 100 dolayındadır" dedi... Siirt Valisi Ahmet Aydın, il dışından gelen gazetecilerle yaptığı sohbet toplan

PKK'ya kaç kişi katıldı?
Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Resmi rakamlara göre Siirt’ten son 6 ayda örgüte 35 ile 40 arasında kişi katıldı, resmi olmayan rakamlara göre ise bu sayı 100 dolayındadır" dedi...
 
Siirt Valisi Ahmet Aydın, il dışından gelen gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamada bulundu. PKK'ya katılımın ciddi bir noktaya ulaştığını belirten Vali Aydın, şunları söyledi: “Resmi rakamlara göre Siirt’ten son 6 ayda örgüte 35 ile 40 arasında kişi katıldı, resmi olmayan rakamlara göre ise bu sayı 100 dolayındadır. Pervari de bir baba örgüte 2 oğlunu kaptırıyor, ısrarla çocukları istemesine rağmen örgüt bunu kabul etmiyor.
 
Örgüt, çözüm süreci kapsamında dağa giden gençleri bırakacağını söylüyor, ama buna ne kadar güveneceğiz bilmiyoruz. Bunu göreceğiz. Örgüt çözüm sürecinin barışla noktalanması konusunda samimiyse bu konuda elini taşın altına koymalı ve bu gençleri salı vermelidir. Neden bu kadar bekleniyor, bu çocukları neden bekletiyorlar, Haziran’da olaylar bitecek ve tamamıyla silahsızlanmanın ötesinde sınır dışına çıkılacağını ilan etti. Haziran geldi, şimdi Eylül diyorlar. Ama biz her şeye rağmen iyi niyetimizi koruyoruz. Halk artık bu tür olaylardan bıktı, süreç çok iyi değerlendirilmelidir.”
 
Vali Ahmet Aydın, bir anısını da anlatarak, “2004 yılında Diyarbakır’da vali yardımcılığı görevinde iken üniversiteden arkadaşım olan Osman Baydemir beni tebrik ziyaretine geldi. Ben de iadeyi ziyarette bulundum. Hatta ben ona gittim o bana geldi, bu diyalogun çok faydasını gördüm. O dönem çok hassastı, olayların çıkmaması için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ettik, hatta ortada çok büyük bir risk olmasına rağmen büyük bir kalabalığın içire girerek toplumu sakinleştirmeye çalıştık. Atanmış ile seçilmiş beraber işi götürmesi gerekir. Siirt’te bu noktada hiçbir sıkıntı yok.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler