PKK’ya darbe üstüne darbe: O bölge de temizlendi !

Güvenlik güçleri PKK'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Örgütün "Türkiye'deki Kandili" olarak adlandırılan İkiyaka Dağları teröristlerden tamamen temizlendi. Operasyonda hainlerin silah ve mühimmatları ile giyecek ve erzak depoları da yok edildi.Bölgedeki a

PKK’ya darbe üstüne darbe: O bölge de temizlendi !

Güvenlik güçleri PKK'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Örgütün "Türkiye'deki Kandili" olarak adlandırılan İkiyaka Dağları teröristlerden tamamen temizlendi. Operasyonda hainlerin silah ve mühimmatları ile giyecek ve erzak depoları da yok edildi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 25 Eylül'de başlayan "Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan Operasyonu" sürüyor. Bu operasyona, bölgeye gönderilen "Bordo Bereliler" olarak anılan Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları ile birlikte Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı birlikleri, Kayseri ve Bolu Komando Tugayları da iştirak ediyor. Dağlıca'da şehit edilen Tabur Komutanı Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan'ın ismini alan operasyon, özellikle DOSKİ Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları'nda gerçekleştiriliyor.

"TÜRKİYE'NİN KANDİLİ" PKK'DAN TEMİZLENDİ

"Türkiye'nin Kandili" olarak adlandırılan İkiyaka Dağları ve arasında kalan 30 kilometrelik DOSKİ Vadisi güvenlik birimlerine göre, teröristlerin hem Türkiye'ye kolay geçişini sağlıyor hem de İkiyaka Dağları'nda yığınakladıkları silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve kışlık erzak depolarıyla hiçbir yerden yardım almadan 6-7 ay bölgede yaşamalarına imkan veriyordu.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan teröristler üzerlerinde hiçbir ağırlık taşımadan bu dağlardaki mağaralara geliyor, silah ve mühimmatlarını buradan tedarik ederek başta Dağlıca bölgesindeki TSK birlikleri olmak üzere diğer unsurlara rahatlıkla saldırabiliyorlardı. "Bu rahatlıkları artık son buldu" diyebilecek bir noktaya gelindi. Çünkü İkiyaka Dağları ve arasında kalan DOSKİ Vadisi çok büyük oranda teröristlerden temizlendi. Bölgede kalan son teröristler de şu anda Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları tarafından yürütülen operasyonlarla temizleniyor.

KUZEY IRAK'TAKİ 40 HEDEF TAM İSABETLE VURULDU

2 Ekim'de Hakkari İkiyaka dağları bölgesinde kalan son PKK hedeflerine yönelik Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla hava taarruzları icra edildi. Bu operasyonlarda PKK'ya ait son kalıntıları kapsamındaki barınak, sığınak ve depolar imha edildi. Düzenlenen hava harekatında Irak Kuzeyi'nde bulunan Metina, Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk ve Kandil kamplarında tespit edilen terörist yuvalarına, barınak ve malzeme depolarına 30'a yakın F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla hava taarruzları düzenlendi ve tespit edilen 40'ın üzerindeki hedef tam isabetle vuruldu.

PKK'LILARIN KANDİL'LE İRTİBATI KESİLDİ

İkiyaka Dağları ile irtibatı kesilen ve lojistik destek alamayan ve YDG-H unsurlarını da yerleşim yerlerinde saldırıya çağıran yurt içindeki teröristler, silah ve mühimmat sıkıntısı çektiklerinden daha önce Yüksekova'da halkın içinden kabul edenlere zamanı geldiğinde ayaklanma amacıyla kullanmak için dağıttığı silah ve mühimmatı toplamaya başladı.

Kandil'le irtibatı kesilen bölgedeki PKK'lılar, yalnız kaldı ve zor duruma düştü. Bu nedenle daha önce telsiz konuşmalarına yansıdığı gibi ana karargaha "Yüksekova'da, Dağlıca'da halk destek vermiyor, fareler gibi dışarıda kaldık, zor durumdayız" mesajı göndermişlerdi. Sivil halktan toplanan bu silahlar YDG-H unsurlarına dağıtılmaya başlandı, bunların bir kısmı tespit edilerek emniyet ve jandarma birimlerince düzenlenen operasyonlarla ele geçirildi.

DAĞLICA CAMİİ'NDE UZUN ARADAN SONRA EZAN SESİ

Güvenlik birimlerine göre, İkiyaka'da Dağları, PKK tarafından son direniş noktası olması nedeniyle çok büyük önem taşıyor. Bu kritik bölgeye çok yakın bir yerde bulunan Dağlıca'ya yapılan terörist saldırıların ana kaynağı yine bu dağlarda yuvalanan kamplardan kaynaklanıyordu. Ancak şu anda Dağlıca yerleşim yerinde halk huzura kavuşmuş durumda. Uzun süredir Dağlıca Camii'nde okunmayan ezan 2 Kasım itibariyle yeniden okunmaya başlandı.

Defalarca PKK uzantıları ve YDG-H elemanları tarafından kesintiye uğratılan ezan sesi, yine bölgede görevli askerlerin cami hoparlörünü değiştirilmesiyle yeniden okunmaya başlandı. Camiye gitmekten korkan vatandaşlar artık rahatça ibadetlerini yapmaya başladı.

DAĞLICA'DA PKK ETKİSİNİN ÇÖKTÜĞÜ SANDIKTA ORTAYA ÇIKTI

Dağlıca bölgesindeki halk ile asker sırt sırta verdi. Son seçimlerde PKK medyasının "Dağlıca'da halk da asker de HDP'ye seçimde oy verdi" yalanı çöktü. 1 Kasım seçimlerinde Dağlıca'da açılan sandıklardan çıkan 499 oyun 200'ünün HDP'ye 300'ünün de diğer partilere verildiği açıkça görüldü. Halkın çoğunluğu ve askere atılan bu çirkin iftira, sandıkta ortaya çıkan tabloyla açıkça ortaya çıktı. Bölge halkıyla yapılan görüşmelerde 200 oyu verenlerin çoğunun bunu YDG-H elemanlarının yoğun baskısı ve tehdidinden dolayı verdiği belirlendi.

İkiyaka Dağları'nın ve DOSKİ Vadisi'nin PKK'lı teröristlerden temizlenmesiyle Dağlıca halkı rahat bir nefes aldı. Asker, Dağlıca'daki mahalleleri tek tek ziyaret ederek vatandaşların sıkıntılarına ortak olmaya başladı. Güvenlik birimleri, "Artık PKK için İkiyaka Dağları'nın bir mezarlık" olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem