PKK'ya büyük darbe geliyor!

PJAK’ın eylemlerini gerekçe göstererek Kuzey Irak sınırında sıcak takip sürdüren İran ordusu, PKK’nın yönetim merkezi Kandil dahil Kuzey Irak topraklarındaki örgüt hedeflerine yönelik kapsamlı kara harekatı hazırlığı yapıyor.Sınırdaki okul ve camilere ask

PKK'ya büyük darbe geliyor!

PJAK’ın eylemlerini gerekçe göstererek Kuzey Irak sınırında sıcak takip sürdüren İran ordusu, PKK’nın yönetim merkezi Kandil dahil Kuzey Irak topraklarındaki örgüt hedeflerine yönelik kapsamlı kara harekatı hazırlığı yapıyor.

Sınırdaki okul ve camilere asker yerleşirken, harekatın merkezini Kandil oluşturacak. Bu kapsamda Kandil sınırına binlerce asker konuşlandığı bildirildi. Türkiye ile koordineli hareket ettiği ileri sürülen İran’ın sınırın stratejik noktalarına mevziler kazdığı bildirildi. İran’ın PKK’nın yönetim kademesinin barındığı Kuzey Irak’ın Kandil ve Xinere alanlarına ağır silah ve yoğun asker sevkiyatı yaptığı ve 5 Eylül ’de, bir kara harekatına girişeceği ileri sürüldü.

Bu arada, İran ordusu dün öğle saatlerinde Kandil’e bağlı Zeli bölgesinde üç ayrı noktadan PKK hedeflerine saldırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler