PKK'ya Almanya silah desteği veriyor

Türkiye'yi kana bulayan PKK'nın arkasındaki batılı güçler arasında sayılan Almanya, son olarak terör örgütü için aralarında 'Bunkerfaust' füzelerinin de bulunduğu son derece modern özel silahlar üreterek bunları Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait ka

PKK'ya Almanya silah desteği veriyor

Türkiye'yi kana bulayan PKK'nın arkasındaki batılı güçler arasında sayılan Almanya, son olarak terör örgütü için aralarında 'Bunkerfaust' füzelerinin de bulunduğu son derece modern özel silahlar üreterek bunları Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçakları ile bölgeye sevk etti.

ALMANYA'DAN 'PKK' MODEL ROKETATAR!

Sevkiyatın güvenliği için Hollanda uçaklarını kullanan Almanya, PKK'ya teslim ettiği silahların kod numaralarını da ordu envanterinin dışında tutmayı tercih etti. Buna rağmen silahların menşeini gizleme gereği duymayan Almanlar, Bunkerfaust (BKF) füzelerinin PKK'ya teslim edilen modellerinin başına 'DM-32' kod numarasını ekledi. Buradaki 'DM' ibaresi, 'DeutschesMuster' yani 'Alman modeli' anlamına geliyor.

'DYNAMİT NOBEL DEFENCE' ÜRETTİ!

Alman Dynamit Nobel Defence (DND) firmasının üretimi Bunkerfaust (BKF) füzeleri, federal hükümetin sıkı ihracat yönetmeliklerine tabi… Yine bu firmaya ürettirilen diğer silahlar ve bu silahların mühimmatlarını dünyada üretebilecek başka bir fabrika da bulunmuyor.

BUNUN HESABI VERİLMELİ!

Almanya'nın, bugün PKK teröristlerinin elinde olduğu teyit edilen silahlarıyla ilgili, geçtiğimiz yılın 15 Ekim'inde IŞİD bahanesiyle Peşmergeye gönderdiği sevkiyatın arkasına sığınabileceği sanılıyor. Her halükarda Almanya ve Peşmergenin uluslararası ve ikili anlaşmalar çerçevesinde durumdan birinci derecede sorumlu olacakları belirtiliyor.

İŞTE O LİSTE!

Almanya'nın bölgeye sevk ettiği silah ve mühimmatlar arasında son derece gelişmiş özel üretim, DM32 Bunkerfaust, Panzerfaust 3 (Pzf 3), Pzf 3 EX (DM10), Pzf 3 Alt Kaliber (DM18 / DM18A1), Pzf 3 UB (DM38), Pzf 3 UB-T (DM58), Pzf 3 (DM12 / DM12A1), Pzf 3-T (DM22), Pzf 3-BT, BKF (DM32) modelleri bulunuyor. (Kaynak : Vahdet)

almanya-dan-pkk-ya-ozel-uretim-roketatar-7661583_7696_m.jpgalmanya-dan-pkk-ya-ozel-uretim-roketatar-7661583_x_8080_o.jpgalmanya-dan-pkk-ya-ozel-uretim-roketatar-7661583_480_m.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem