PKK'ya ait 6 sığınak bulundu

Muş'un Bulanık ilçesinde yakalanan 3 teröristin yer göstermesi sonucu Varto ve Bulanık ilçelerinde 6 sığınak bulundu. Ayrıca askeri araçların kullandığı yola döşenen bir bomba da imha edildi.Muş Valiliği, Bulanık'ta 3 teröristin yakalanmasıyla ilgili görü

PKK'ya ait 6 sığınak bulundu

Muş'un Bulanık ilçesinde yakalanan 3 teröristin yer göstermesi sonucu Varto ve Bulanık ilçelerinde 6 sığınak bulundu. Ayrıca askeri araçların kullandığı yola döşenen bir bomba da imha edildi.

Muş Valiliği, Bulanık'ta 3 teröristin yakalanmasıyla ilgili görüntüleri basına dağıttı. Askerlerin operasyon öncesi hazırlıklarının yer aldığı görüntülerde ayrıca, bulunan sığınaklar ve içerisindeki malzemeler de yer alıyor. Yakalanan teröristlerin yer göstermesi sonucu Bulanık'ta güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların kullandığı yola döşenen 12 kilogramlık tüp içerisinde tuzaklanmış patlayıcı, bomba imha uzmanları tarafından imha edildi.

 Operasyonla ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Bulanık'ta bir kısım örgüt mensubunun faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bölgede operasyonların başlatılması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çok sayıda ekip görevlendirildi. Bölgeye giden güvenlik güçleri terör örgütü PKK'dan kaçan ve örgüt tarafından takibe alınan Canfeda kod adlı bir teröristin yakalanması için operasyon başlattı. Kısa sürede yerleri tespit edilen teröristler güvenlik güçlerinin uzun uğraşları sonucu teslim olmaya ikna edildi.

Örgütten kaçan teröristle birlikte aralarında örgütün Bulanık bölge sorumlusunun da bulunduğu 2 terörist daha yakalandı. Teröristlerle birlikte 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve 1 adet tabanca, 17 adet şarjör, bu silahlara ait çok sayıda mermi, 8 adet el bombası, örgüt mensuplarının Kandil ile görüşmelerde kullandıkları 1 adet büyük telsiz ve muhtelif örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca Bulanık ve Varto ilçelerinde daha önce örgüte yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 5 kişi de operasyonun hemen ardından yakalandı.

 Jandarma ekipleri tarafından sorguya alınan teröristlerin yer göstermesi sonucu Bulanık ve Varto ilçelerinde 6 adet sığınağın bulunduğunun belirtildiği açıklamada; "Bu sığınakların içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan 39 adet elektrikli fünye, 500 gram plastik patlayıcı, 30 kilogram amonyum nitrat, 2 adet jeneratör, askeri kıyafetler, kar kamuflajı, çok sayıda giyim ve gıda malzemesi bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir" denildi.

 Öte yandan Bulanık'a bağlı Erentepe beldesindeki Karayolları Bakım Evi girişine, bölgede emniyet tedbiri almak üzere görevlendirilen İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı araçlara yönelik olarak döşenen 12 kilogramlık tüp içerisinde tuzaklanmış patlayıcı madde düzeneğinin bulunduğu ve patlayıcının bomba imha uzmanları tarafından imha edildiği kaydedildi.

 Açıklamada, jandarmadaki sorgularının ardından adli makamlara çıkartılan 3 terörist ile yardım ve yataklık eden 5 kişinin tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem