PKK'ya ağır kış darbesi

Şırnak'ta kış üslenmelerine hazırlanan PKK'lılara yönelik hava destekli yapılan operasyonda örgüte darbe vuruldu. Jandarma Özel Harekat Timleri, Komando ve köy korucuların kış koşullara uygun kıyafetler ile katıldığı operasyonda örgüte ait 12 sığınak imha

PKK'ya ağır kış darbesi

Şırnak'ta kış üslenmelerine hazırlanan PKK'lılara yönelik hava destekli yapılan operasyonda örgüte darbe vuruldu. Jandarma Özel Harekat Timleri, Komando ve köy korucuların kış koşullara uygun kıyafetler ile katıldığı operasyonda örgüte ait 12 sığınak imha edildi.

İnsansız Hava Araçları Şırnak'ın Besta Dereler bölgesinde de önceki gün hareketlik tespit etmesi üzerine askeri operasyon başlatıldı. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri, komando ve köy korucularının katıldığı operasyona helikopterler havadan destek verdi. Şiddetli soğuk ve iklim koşullarında icra edilen operasyonda güvenlik güçleri yüksekliği 1 metre karı bulan kara aldırış etmeden araziyi adım adım gezdi.

Operasyonda PKK'lıların kış aylarında barınak olarak kullandığı 12 sığınak bulundu. Patlayıcıya karşı duyarlı köpek ve dedektörler ile yapılan aramanın ardında mağaralarda örgüt mensupların eylemlerde kullandığı bol miktarda el yapımı patlayıcı ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ele geçirilen patlayıcı ve yaşam malzemeleri kontrollü bir şekilde imha edildi. Operasyona ilişkin Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan, halkımızın alınteri ve emeği ile kazandığı bir lokma ekmeğini bile ona çok görüp gasp eden, fakir aile çocuklarının kanı üzerinden saltanatlarını sürdüren bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlara, kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem