PKK’ya ağır darbe: Sığınaklar imha edildi

Tunceli'de 6-7 Aralık 2015 tarihlerinde yapılan operasyon sırasında, teröristler tarafından yapılan beton koruganlar ve sığınaklar imha edildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tunceli-Pülümür yolu üzerinde sürekli yol kesen, araçları durdurup kim

PKK’ya ağır darbe: Sığınaklar imha edildi

Tunceli'de 6-7 Aralık 2015 tarihlerinde yapılan operasyon sırasında, teröristler tarafından yapılan beton koruganlar ve sığınaklar imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tunceli-Pülümür yolu üzerinde sürekli yol kesen, araçları durdurup kimlik soran, asker ve polisleri kaçıran, bölge halkına taze meyve, sebze, süt ürünleri götüren kamyonları, TIR'ları yakıp bölge halkını mağdur eden (24 Eylül 2015 tarihinde 40 bin adet yoğurt, tonlarca taze sebze ve meyveye el koyularak teröristlerce imha edilmiş, bölge halkı ve bölgede görev yapan birçok insan bu gıdalardan günlerce mahrum bırakılmıştır) teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarına karşı yapılmış beton koruganları yerle bir edildi. Bölücü terör örgütü başı Murat Karayılan'ın devlet büyüklerine yönelik olarak "Kendinize güveniyorsanız gelin bu yoldan geçin, kontrol bizde" dediği ve o kontrolün ana unsurları olan beton koruganlar, Doçka mevziileri, teröristlerin barındıkları sığınak ve mağaralar, 8. Kolordu birliklerince yapılan kış operasyonu ile kullanılamaz hale getirildi.

PKK'nın Pülümür yolu üzerindeki sözde şehitlik ve kaçak yapıların bulunduğu bölgeyi korumak maksadıyla beton Doçka mevzii, keskin nişancı silahları için ateş mazgalları bulunan beton koruganlar ve üstü tonlarca çimento kullanılarak betonla takviyeli mevziler yaptığının bilindiğine dikkat çeken güvenlik güçleri, yapılan koruganlara ve silah mevzilerine bakıldığında PKK'nın bu bölgeyi daimi olarak elde tutmayı amaçladığının da anlaşıldığını vurguladı. Teröristlerin hesaplarının tutmadığına dikkat çeken güvenlik güçleri, "Tunceli bölgesindeki komandolar yaptıkları operasyonla Karayılan'ın o çok güvendiği korugan ve silah mevzilerini, barındıkları mağara ve barınakları başlarına yıkmıştır" dedi.

7 TERÖRİST ÖLDÜ

16 Ekim 2015 tarihinde Pülümür'de yapılan Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Operasyonu'nda uçaklarla tam isabetle vurulan ve 7 bölücü terör örgütü mensubunun öldüğü mevzi bölgelerinin yakınında benzer mevziler olduğu tespit edildiği kaydedilen açıklamada, operasyon sonrası teröristlerin bölgeye tekrar geleceği değerlendirilerek, bölgede güvenlik tedbirleri alınmaya devam edildiği bildirildi.

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

31 Ekim 2015 tarihinde söz konusu bölgede görülen teröristlerden 2'si ölü ele geçirilirken, bunlardan birinin gri listede yer alan "Şiyar Rojnek" kod adlı Celal Candemir olduğu anlaşıldı.

6-7 Aralık 2015 tarihlerinde yapılan kış operasyonu sırasında kalan koruganlar ve sığınakların da patlayıcı kullanılarak imha edildiği belirtilerek, böylece BTÖ mensuplarının bölgeyi bahar döneminde tekrar kullanmalarının önüne geçildiği ifade edildi. Bölgede tek terörist kalmayana kadar operasyonlara kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

PKK’ya ağır darbe: Sığınaklar imha edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem