PKK'nın yeni taktiği: PYD'den terörist topluyorlar

İstihbarat birimleri, yerel kaynaklardan alınan bilgiler ve örgüt yönetiminin telsiz konuşmalarından PKK’nın, özellikle Türkiye içinde verilen kayıpların yerine Suriye’den militan kaydırma hazırlığı içinde olduğunu belirledi. Ayrıntılar şöyle: ERDOĞAN SÖY

PKK'nın yeni taktiği: PYD'den terörist topluyorlar

İstihbarat birimleri, yerel kaynaklardan alınan bilgiler ve örgüt yönetiminin telsiz konuşmalarından PKK’nın, özellikle Türkiye içinde verilen kayıpların yerine Suriye’den militan kaydırma hazırlığı içinde olduğunu belirledi.

Ayrıntılar şöyle:

ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 16 askerin şehit olduğu Dağlıca’daki hain saldırı sonrası ATV’de katıldığı programda, PKK’nın ağır kayıplar verdiğini, “Operasyonlar kararlılıkla sonuna kadar sürecek. Bunun bedelini biz bunlara çok ağır ödetiyoruz, ödeteceğiz. Bu zamana kadar 2 bini aşkın teröristi öldürdük” sözleriyle dile getirmişti. PKK’nın dağ kadrosundan 3-4 bin civarında silahlı gücün Suriye’de olduğu ve PYD’nin silahlı gücü YPG saflarında yer aldığı tahmin ediliyor. PYD, “Rojava’da (Suriye’de Kürt bölgesi) IŞİD’e karşı mücadelede PKK’nın verdiği desteğin önemli rol oynadığını” açıklamıştı.

GEÇEN HAFTA ANLAŞTILAR

İstihbarat kaynakları, PKK’nın Suriye’den güç çekme planının, Kuzey Irak’ta eğitim alan Suriyeli Kürtlerin Suriye’nin Kürt bölgesine geri dönmesine ilişkin PYD ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında uzlaşmaya varılmasından sonra gündeme gelmesine dikkat çektiler. Geçen hafta ABD’nin öncülüğünde Kuzey Irak’ta eğitilen Suriyelilerin, Suriye’ye dönüp IŞİD’e karşı PYD’nin silahlı gücü YPG ile birlikte mücadele etmesinde uzlaşmaya varıldığı öne sürülmüştü. ABD Dışişleri BakanlığıMüsteşar Yardımcısı Brett McGurk, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, ABD Özel Kuvvetler Komutanı James Terry ve ABD’nin Irak’taki Özel Kuvvetler Komutanı Tony Thomas’dan oluşan ABD heyeti Erbil’de IKBY Başkanı Mesut Barzani ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’le ayrı ayrı görüşmüştü.

BARZANİ-MÜSLİM GÖRÜŞMESİ

Bu görüşmelerden sonra Barzani, Müslim ile bir araya gelmişti. Irak Kürdistan Demokrat Parti’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hewrami de Twitter’da “Kürdistan bölgesinde eğitilen Rojavalı peşmergeler, Rojava’ya dönecekler. PYD ile birlikte DAEŞ’e karşı Kürt bölgelerini koruyacaklar” diye yazmıştı. 

Uğur Ergan - Hürriyet

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler