PKK’nın yeni hedefi: Kiliseler

 Tarihi kiliselerin etrafını daha önceden planlı bir şekilde patlayıcı düzeneklerle çeviren teröristlerin, DAEŞ'in Irak ve Suriye'de uyguladığı taktikleri Sur'da kullandığı tespit edildi. Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'

PKK’nın yeni hedefi: Kiliseler

 Tarihi kiliselerin etrafını daha önceden planlı bir şekilde patlayıcı düzeneklerle çeviren teröristlerin, DAEŞ'in Irak ve Suriye'de uyguladığı taktikleri Sur'da kullandığı tespit edildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her geçen gün biraz daha köşeye sıkışan teröristler, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalırken, barınma ve mevzi olarak kullandıkları evleri, camileri, kiliseleri tahrip ederek kullanılamaz hale getiriyor. Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde de aynı taktikleri uygulayan teröristler, Diyarbakır Sur'da tarihi dokuya da büyük bir hasar verdi.

Bölgedeki güvenlik birimleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin tahrip ettiği "Ermeni Katolik Kilisesi', "Surp Giregos Kilisesi', "Keldani Kilisesi" ile "Protestan Kilisesi'ne ait fotoğrafları paylaştı. "Müşterek Sur Operasyonu" kapsamında çekilen fotoğraflarda teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği kiliseler yer alıyor.

PKK'LI TERÖRİSTLER CAMİ-KİLİSE AYRIMI YAPMAKSIZIN HER YERİ TUZAKLAMIŞ

Aralık ayında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda, kentin ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) yangın çıkmış ve büyük hasar görmüştü. Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye teröristlerce yangın çıkarılmasından hemen önce de uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü. Tarihi Fatih Paşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklandığı görülmüştü.

Güvenlik birimlerince patlayıcı düzeneklerin, çok önceden yapıların etrafına planlı bir şekilde döşendiği, patladıklarında o yapıları yakmaya ve yıkmaya hazır hale getirildiği ve bir süreliğine uyutulduğu tespit edildi. Tıpkı bölgedeki bazı belediyelere devletin verdiği ödeneklerle yapılan asfalt yolların altına tuzaklanan el yapımı patlayıcılar olduğu gibi.

"BUNLAR KİMİN ÇOCUKLARI?"

Bölgedeki durumu, "Şehitler verdiğimizde içimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor; bu tarihi miras yok olduğunda da" diyerek yorumlayan askeri kaynaklar, "Teröristlerin amaçları belli, kaçarken kurdukları bu patlayıcı düzeneklerini harekete geçirmek ve bu muhteşem tarihi yok etmek. Burada insanın aklına ister istemez, Kurtuluş savaşında Yunanlıların Türk askerinin önünden kaçarken şehirlerimize, tarihi mirasımıza verdikleri zarar ve halkımıza yaptığı zulüm geliyor. DAEŞ'in Irak ve Suriye'de tarihi dokulara verdiği zarar akla geliyor. Bunlar kimin çocukları? Zihniyet aynı, taktikler aynı. Şimdi de en son örneği, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce yakılıp yıkılan kiliselerde görülüyor. Bunlar bu şehrin, bu ülkenin çok önemli mirasları, emanetleri. Bu teröristler neye ve kime hizmet ediyor?" ifadelerini kullandı.

PKK’nın yeni hedefi: Kiliseler

PKK’nın yeni hedefi: Kiliseler

PKK’nın yeni hedefi: Kiliseler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler